אצבעות עֵמֶק בבצק עלים – חטיף גבינה חמים וטעים לכל שולחן

מֹשֶׁה בַּתֵּבָה – אֶצְבְּעוֹת עֵמֶק בִּבְצֵק עָלִים

אצבעות עֵמֶק בבצק עלים הן חטיף גבינה קל וטעים להכנה, המשלב גבינת מוצרלה במילוי טעים בתוך בצק עלים פריך. המתכון מתאים להגשה לצד ביצים קשות ממולאות בגבינה לבנה, עגבניות מרוסקות, ומטבל גבינת עיזים למריחה. האצבעות מתפשטות ניחוחות של גבינה חמה, מושלמות לאירוח חגיגי או כנשנוש משפחתי.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מֹשֶׁה בַּתֵּבָה - אֶצְבְּעוֹת עֵמֶק בִּבְצֵק עָלִים

המרכיבים ל 16 יחידות:

מרכיבים:
  • 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה מעדנות מופשר
  • 2 חבילות (2*172 גרם) גבינת מוצרלה אצבעות עמק
  • 1 ביצה טרופה
מרכיבים להגשה:
  • גבינת עיזים למריחה פיראוס
  • 3 ביצים קשות
  • 3 כפות גבינה לבנה תנובה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 3 עגבניות מרוסקות

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את בצק העלים וחותכים בגלגלת פיצה לרצועות ברוחב 1 ס"מ.

  • 02.

    מלפפים היטב כל אצבע גבינה בבצק העלים, מהדקים את הקצוות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־30 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    חוצים את הביצים הקשות, חולצים את החלמון ומערבבים אותו עם הגבינה הלבנה, המלח והאורגנו. ממלאים את חצאי הביצים ומגישים לצד המאפים והעגבניות המרוסקות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.