מאפה גביניות מבצק עלים
מאפה גביניות מבצק עלים הוא קינוח קלאסי ומהיר להכנה, שמשלב מעטפת בצק עלים קראנצ'ית עם מלית גבינה עשירה ומתוקה. הביס המושלם מתקבל כשחום התנור הופך את הבצק לפריך וזהוב, בזמן שהגבינות מתאחדות למלית חמימה ונמסה. אפשר להכין אותו בקלות עם תערובת גבינות הכוללת גבינה לבנה ונפוליאון, ולסיים עם פיזור עדין של אבקת סוכר מעל להגשה חגיגית ומפנקת. מתאים לאירוח או כפינוק ליד הקפה, וכל אחד ייהנה מהמאפה המנחם הזה שמרגיש כמו חיבוק קטן.
המרכיבים ל12 מנות:
- 300 גרם בצק עלים חמאה מעדנות/ פרווה מופשר ומוכן לעבודה
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 16%
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 1 ביצה
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי תערובת הגבינות, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
02.
על גבי תבנית קפקייקס מעט משומנת או ריבועי נייר אפייה בתחתית, מניחים בצק עלים שיכסה את כל החורים.
-
03.
בעזרת האצבעות לוחצים מעט ליצירת גומות. בכל גומה מניחים כף גדושה מן המלית- 12 גומות.
-
04.
בעזרת גלגלת מחלקים ל-12 ריבועים (בשוליי כל גומה).
-
05.
בכל ריבוע לוקחים את 2 הפינות הנגדיות ומהדקים לסגירה, ושוב עם 2 הפינות הנגדיות, לוחצים במרכז לסגירה.
-
06.
כך חוזרים על הפעולה אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות 25 דק' או עד שהמאפה זהוב מאוד ויפה.
-
07.
מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.