לָזַנְיָה בְּתַבְנִית שְׁקָעִים
אין אחד שלא אוהב לזניה, בעיקר כשהיא מגיעה בהגשה אישית, מנות אישיות של שכבות דפי לזניה גבינה ורוטב במעטפת קריספית.

המרכיבים ל 12 מנות:
- 1 חבילת עלי לזניה
- 1 פחית עגבניות מרוסקות
- 1/2 כף אורגנו יבש
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' 12% תנובה
- 1 שקית (600 גרם) פתיתי עמק תנובה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית שום גבישי
- 1 כפית סוכר
- 3 כפות שמן זית
- פרוסות שרי
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים בסיר עמוק מים וכף מלח ומבשלים את עלי הלזניה כ־6 דקות - שלושה עד ארבעה עלים בכל פעם. מוציאים בזהירות את עלי הלזניה המבושלים חלקית ומניחים על נייר אפייה משומן.
טיימר מופעל
-
02.
בקערה מערבבים יחד: עגבניות מרוסקות, גביע קוטג׳, מלח, סוכר, אורגנו, שום גבישי ושמן זית.
-
03.
משמנים קלות תבנית שקעים, חוצים כל עלה לזניה לחצי ומרפדים כל שקע בשני חצאים כך שכל שטח השקע מכוסה.
-
04.
יוצקים רוטב, מפזרים פתיתי עמק וחוזרים על הפעולה בכל השקעים, כך שהחלק העליון הוא פתיתי הגבינה.
-
05.
מניחים פרוסת עגבניית שרי במרכז.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־35 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל