לזניה בתבנית שקעים – מנה כובשת וטעימה לכל שולחן

לָזַנְיָה בְּתַבְנִית שְׁקָעִים

אין אחד שלא אוהב לזניה, בעיקר כשהיא מגיעה בהגשה אישית, מנות אישיות של שכבות דפי לזניה גבינה ורוטב במעטפת קריספית.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה בתבנית שקעים

המרכיבים ל 12 מנות:

מרכיבים:
  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כף אורגנו יבש
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' 12% תנובה
  • 1 שקית (600 גרם) פתיתי עמק תנובה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות שמן זית
מרכיבים לטופינג
  • פרוסות שרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים בסיר עמוק מים וכף מלח ומבשלים את עלי הלזניה כ־6 דקות - שלושה עד ארבעה עלים בכל פעם. מוציאים בזהירות את עלי הלזניה המבושלים חלקית ומניחים על נייר אפייה משומן.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    בקערה מערבבים יחד: עגבניות מרוסקות, גביע קוטג׳, מלח, סוכר, אורגנו, שום גבישי ושמן זית.

  • 03.

    משמנים קלות תבנית שקעים, חוצים כל עלה לזניה לחצי ומרפדים כל שקע בשני חצאים כך שכל שטח השקע מכוסה.

  • 04.

    יוצקים רוטב, מפזרים פתיתי עמק וחוזרים על הפעולה בכל השקעים, כך שהחלק העליון הוא פתיתי הגבינה.

  • 05.

    מניחים פרוסת עגבניית שרי במרכז.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־35 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.