סופגניות אפויות אווריריות עם מילוי מפנק | השף הלבן

סופגניות אפויות

סופגניות אפויות קלות להכנה ומפנקות במיוחד, עשויות מבצק מעושר בשמנת חמוצה שמעניקה מרקם רך וקטיפתי לאורך זמן. מתאימות למילוי במגוון טעמים כמו ריבה, שוקולד או ריבת חלב, ומסתיימות בפידור עדין של אבקת סוכר. הסוד לאווריריות: התפחה מספקת ולישה יסודית. מנה מושלמת לאירוח ולחגיגה ביתית.

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל 20 מנות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 120 גרם ביצים (2 בגודל L)
  • 400 גרם שמנת חמוצה 15% של תנובה
  • 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
  • 120 מ"ל חלב (חצי כוס)
  • 10 גרם מלח (כפית)
להברשה:
  • 100 גרם חמאה מומסת
למילוי:
  • ריבה לבחירה
  • ממרח שוקולד לבחירה
  • ריבת חלב
  • חמאת בוטנים / ממרח נוסף לבחירה
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה נלוש את כל חומרי הבצק כרבע שעה.

  • 02.

    באמצע הלישה מומלץ לעצור את המיקסר, להוריד את הבצק מהדפנות ולהמשיך ללוש.

  • 03.

    הבצק מעט דביק ואין צורך להוסיף קמח.

  • 04.

    נעביר את הבצק לקערה משומנת, נרסס מעליו מעט שמן ונכסה במגבת.

  • 05.

    נתפיח עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).

  • 06.

    נחלק את הבצק לכדורים במשקל 50-60 גרם, נכדרר את הכדורים היטב.

  • 07.

    נשמן תבנית מלבנית ונסדר את הכדורים ברווחים. (אני הכנסתי 24 כדורים במגש).

  • 08.

    נעביר להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח ונבריש בחמאה מומסת.

  • 09.

    נחמם תנור ל175 מעלות טורבו ונאפה כעשרים דקות עד שהסופגניות מזהיבות.

  • 10.

    נקרר היטב ונמלא במליות ולבסוף נפדר באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(37)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.