מרק תפוח אדמה ובטטה מוקרם
מרק תפוח אדמה ובטטה סמיך בתוספת שמנת ובעיטור עירית, מנה מהבילה ומשביעה ביותר, נהדרת לערבי חורף קרירים
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- מלח
- קורט קינמון
- עירית קצוצה או שומשום קלוי
- 5 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ מטוגן
- 1 מיכל שמנת לבישול של השף הלבן
- 3 כוסות מים רותחים
- 2 כפות אבקת מרק
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר שמים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את החמאה, קוביות הבטטה ותפוח האדמה ומערבבים קלות. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אבקת מרק, פלפל, מלח וקינמון.
-
02.
מסירים מן האש וטוחנים. מחזירים לאש על להבה נמוכה ומוסיפים את השמנת. מערבבים היטב.
-
03.
מגישים בקערה ומטפטפים מעל מעט שמנת ועירית קצוצה/שומשום קלוי.
הכנת? כאן מדרגים