מתכון מרק תפוח אדמה ובטטה מוקרם | השף הלבן

מרק תפוח אדמה ובטטה מוקרם

מרק תפוח אדמה ובטטה סמיך בתוספת שמנת ובעיטור עירית, מנה מהבילה ומשביעה ביותר, נהדרת לערבי חורף קרירים

מאת: מיטל ריזגן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק תפוח אדמה ובטטה מוקרם

המרכיבים ל8 מנות:

  • מלח
  • קורט קינמון
  • עירית קצוצה או שומשום קלוי
  • 5 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ מטוגן
  • 1 מיכל שמנת לבישול של השף הלבן
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות אבקת מרק
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

     בסיר שמים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את החמאה, קוביות הבטטה ותפוח האדמה ומערבבים קלות. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אבקת מרק, פלפל, מלח וקינמון.

  • 02.

     מסירים מן האש וטוחנים. מחזירים לאש על להבה נמוכה ומוסיפים את השמנת. מערבבים היטב.

  • 03.

     מגישים בקערה ומטפטפים מעל מעט שמנת ועירית קצוצה/שומשום קלוי.

הכנת? כאן מדרגים
(271)