מרק תפוחי אדמה בשמנת - עשיר ומפנק | השף הלבן

מרק תפוחי אדמה בשמנת

מרק נהדר בטעם מעודן – מתאים במיוחד לערבים קרירים של סוף הסתיו.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק תפוחי אדמה בשמנת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 תפוחי אדמה גדולים (750 גרם) קלופים וחתוכים לקוביות
  • 5 כוסות (1.25 ליטר) מרק צח (מותר גם מאבקה או מקובייה)
  • 2 עלי דפנה גדולים
  • ½ כפית עלי קורנית (טימין) מיובשים
  • אגוז מוסקט מגורר טרי
  • מלח ופלפל
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כפית מיץ לימון
  • פטרוזיליה קצוצה לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממסים את החמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת השום עד שהבצל מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך 5 דקות. מוסיפים מרק צח, עלי דפנה, קורנית, כ־¼ כפית אגוז מוסקט מגורר ומלח ופלפל לפי הטעם. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מסירים את הסיר מהאש. מוציאים את עלי הדפנה ומערבלים את תכולת הסיר לתערובת חלקה לגמרי. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול - מוסיפים עוד אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם. מחממים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

  • 03.

    מחלקים את המרק לצלחות הגשה, מגררים על כל מנה מעט אגוז מוסקט וזורים פטרוזיליה קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(16)

קטגוריות

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.