מרק קרם של קישואים ובטטה
מרק טעים ומתובל עם מרקם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 צלחות מרק:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות בינוניות
- 3 קישואים לא גדולים ללא השורש חתוכים גס
- 1/3 בצל אדום קטן חתוך לקוביות
- ענף רוזמרין באורך 3-4 ס"מ
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
- 500 מ"ל חלב
- ליטר מים
- מלח גס
- פלפל לבן
- שמיר קצוץ
- פתיתי פרמזן "השף הלבן" מסדרת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את הבטטה עם הקישואים והבצל. מטגנים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את החלב והמים, מתבלים ב-2 קורט מלח גס, ענף הרוזמרין, קורט פלפל לבן ומרתיחים.
-
03.
מבשלים 25 דקות עד לריכוך.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את ענף הרוזמרין מהתבשיל וטוחנים למרקם חלק.
-
05.
מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים בקורט מלח גס ופלפל לבן, מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה. מרקם המרק צריך להיות חלק ומעט סמיך, אם המרק מסמיך מדי ניתן להוסיף מעט חלב לדילול קל. להשלים את התיבול לפי הטעם ולהרתיח.
טיימר מופעל
-
06.
מחלקים את המרק לצלחות ומעל כל מנה מפזרים כפית של פרמז'ן ומעט שמיר קצוץ - ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים