מרק קישואים ובטטה בנגיעת פרמז'ן
מרק מתקתק מעט וסמיך, מנה חמה ומנחמת לימים חורפיים קרים, הן לארוחות צהריים חלביות והן לארוחות ערב

המרכיבים ל 4 מנות:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
- 4 קישואים בינוניים, חתוכים גס ללא הקצוות
- 1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות
- 1 ענף רוזמרין באורך של 3-4 ס"מ
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 500 מ"ל חלב תנובה
- 1 כוס מים
- מלח גס
- פלפל לבן
- 1 כף שמיר קצוץ
- 4 כפיות פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן" מסדרת קולקשן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הבטטה עם הקישואים והבצל. מטגנים למשך 5 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את החלב ומים מעל גובה הירקות, מתבלים ב-2 קורט מלח גס, ענף הרוזמרין, קורט פלפל לבן ומרתיחים.
-
03.
מבשלים 30 דקות לריכוך.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את הרוזמרין וטוחנים למרקם חלק.
-
05.
מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים בקורט מלח גס ופלפל לבן, מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה. מרקם המרק צריך להיות חלק ומעט סמיך, אם המרק מסמיך מידי ניתן להוסיף מעט חלב לדילול קל, להשלים מעט תיבול ולהרתיח .
טיימר מופעל
-
06.
מחלקים את המרק לצלחות ומעל כל מנה מפזרים כפית של פרמז'ן ומעט שמיר קצוץ ומגישים.