מרק עדשים ובשר
מרק מושלם לימי החורף הקרים
בשרי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים למנות ת8:
- 300 גרם בשר צלי כתף (מס' 5) חתוך לקוביות
- 100 גרם עדשים ירוקות מושרות במים חמים 10 דקות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
- 3 עלי סלרי חתוך לפרוסות
- 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות(ללא קליפה)
- 1 בצל בינוני
- 1 כף מלח
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הבשר עד לריכוך (שומרים את הנוזלים).
-
02.
מחממים סיר עמוק ורחב, מוסיפים שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.
-
03.
מוסיפים סלרי ואת העגבניות וממשיכים לטגן עד לריכוך העגבניות.
-
04.
מסננים את העדשים ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים תפוחי אדמה.
-
05.
מסננים את הבשר, מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
-
06.
מתבלים עם כורכום, מלח ופלפל שחור גרוס. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
הכנת? כאן מדרגים