מתכון מרק עדשים ובשר | השף הלבן

מרק עדשים ובשר

מרק מושלם לימי החורף הקרים

מאת: יפה ימין
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק עדשים ובשר

המרכיבים למנות ת8:

  • 300 גרם בשר צלי כתף (מס' 5) חתוך לקוביות
  • 100 גרם עדשים ירוקות מושרות במים חמים 10 דקות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • 3 עלי סלרי חתוך לפרוסות
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות(ללא קליפה)
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

     מבשלים את הבשר עד לריכוך (שומרים את הנוזלים).

  • 02.

    מחממים סיר עמוק ורחב, מוסיפים שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.

  • 03.

    מוסיפים סלרי ואת העגבניות וממשיכים לטגן עד לריכוך העגבניות.

  • 04.

    מסננים את העדשים ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים תפוחי אדמה.

  • 05.

    מסננים את הבשר, מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

  • 06.

    מתבלים עם כורכום, מלח ופלפל שחור גרוס. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.

הכנת? כאן מדרגים
(42)