מתכון מרק עגבניות מעודן מוקרם | השף הלבן

מרק עגבניות מעודן מוקרם

מרק מושלם לחורף קר

מאת: נירה יוגב
קלה רמת מיומנות
מרק עגבניות מעודן מוקרם

המרכיבים ל6 מנות:

  • שמן קנולה או חמאה לטיגון
  • 8 עגבניות גדולות בשלות
  • 6 כוסות מים
  • בצל גדול
  • 3 גבעולי סלרי
  • עלי בליליקום טריים - ענף גדול
  • עלי טימין טריים - 2 ענפים
  • מלח
  • סוכר
  • פלפל שחור
  • מיכל קרם בישול צמחי 5% "השף הלבן"
  • עלי נענע או עירית ו/או קרוטונים

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את העגבניות לאחר חליטה קצרה במים רותחים, וחותכים לקוביות.

  • 02.

    מקצצים את הבצל ואת הסלרי.

  • 03.

    מחממים את השמן ומטגנים את הבצלעד להזהבה, מוסיפים את העלים הירוקים וממשיכים לטגן קלות.

  • 04.

    מוסיפים עגבניות ומטגנים תוך ערבוב דקה או שתיים.

  • 05.

    מוסיפים את המים והתבלינים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.

  • 06.

    מבשלים כ 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    לאחר שהנוזל התקרר מעט - מעבדים בבלנדר עד לאחידות. טועמים - ומשפרים תיבול.

  • 08.

    לפני ההגשה - מחממים ומוסיפים מיכל קרם לבישול צמחי. מקשטים בעלי נענע או עירית קצוצה, מגישים בצד קרוטונים.

הכנת? כאן מדרגים
(630)