מתכון מרק עגבניות מעודן מוקרם | השף הלבן

מרק עגבניות מעודן מוקרם

מרק מושלם לחורף קר

מאת: נירה יוגב
קלה רמת מיומנות
מרק עגבניות מעודן מוקרם

המרכיבים ל 6 מנות:

  • שמן קנולה או חמאה לטיגון
  • 8 עגבניות גדולות בשלות
  • 6 כוסות מים
  • בצל גדול
  • 3 גבעולי סלרי
  • עלי בליליקום טריים - ענף גדול
  • עלי טימין טריים - 2 ענפים
  • מלח
  • סוכר
  • פלפל שחור
  • מיכל קרם בישול צמחי 5% "השף הלבן"
  • עלי נענע או עירית ו/או קרוטונים

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את העגבניות לאחר חליטה קצרה במים רותחים, וחותכים לקוביות.

  • 02.

    מקצצים את הבצל ואת הסלרי.

  • 03.

    מחממים את השמן ומטגנים את הבצלעד להזהבה, מוסיפים את העלים הירוקים וממשיכים לטגן קלות.

  • 04.

    מוסיפים עגבניות ומטגנים תוך ערבוב דקה או שתיים.

  • 05.

    מוסיפים את המים והתבלינים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.

  • 06.

    מבשלים כ 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    לאחר שהנוזל התקרר מעט - מעבדים בבלנדר עד לאחידות. טועמים - ומשפרים תיבול.

  • 08.

    לפני ההגשה - מחממים ומוסיפים מיכל קרם לבישול צמחי. מקשטים בעלי נענע או עירית קצוצה, מגישים בצד קרוטונים.

הכנת? כאן מדרגים
(630)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.