מתכון מרק עגבניות כתום | השף הלבן

מרק עגבניות כתום

מרק עגבניות כתום

מאת: חגית ענית
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עגבניות כתום

המרכיבים ל 8:

  • 3 בצל לבן - בינוני, חתוך לרצועות עבות
  • 1 בטטה - גדולה, חתוכה ל 4 חתיכות גדולות
  • 4 גזר - חתוך לשניים
  • 8 עגבנייה - חלוטה ומקולפת
  • 10-8 שום (שיניים) - שיניים שלמות
  • תימין - עלים ממספר גבעולים
  • בזיליקום - עלים משני גבעולים
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • מלח - לפי הטעם
  • סוכר - לפי הטעם-לאזן החמיצות
  • פלפל שחור - לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    בתוך סיר עם קצת שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה.

  • 03.

    מוסיפים את הגזר והבטטה,מערבבים קלות.

  • 04.

    מוסיפים את העגבניות, סוכר,מלח, פלפל, עשבים ושום.ממלאים מים ומבשלים עד שהגזרים והבטטה התרככו היטב.

  • 05.

    טוחנים הכל בעזרת בלנדר מוט או פוד פרוססור.

  • 06.

    מוסיפים את השמנת.

  • 07.

    בודקים את התיבול, במידה והמרק סמיך מידי-להוסיף לו עוד מים.

  • 08.

    מגישים חם - מומלץ עם כף של גבינת עיזים רכה בקערת המרק וקרוטונים.

הכנת? כאן מדרגים
(143)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.