מתכון מרק עגבניות וטימין | השף הלבן

מרק עגבניות וטימין

מרק עגבניות בניחוח טימין, משביע ומענג

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עגבניות וטימין

המרכיבים ל 4:

  • 1 גבעול סלרי בינוני עם העלים חתוך גס
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות קמח
  • שמנת 10% מופחתת שומן מסדרת השף הלבן
  • 1 כף טימין קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 6 עגבניות בינוניות בשלות ללא השורש חתוכות גס
  • פלפל שחור גרוס
  • קרוטונים מטובלים
  • 2 כפות פירורי פרמז'ן מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים בסיר 1/3 מהחמאה וצולים את הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, הבצל, העגבניות והטימין 10 דקות על חום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

  • 03.

    בסיר ממיסים את שארית החמאה, מוסיפים תוך בחישה על להבה נמוכה 2 כפות קמח ומאחדים לרביכה.

  • 04.

    מוסיפים ליטר מים, את מחית הירקות, 2 קורט מלח ומבשלים תוך בחישה 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים חצי מיכל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת "השף הלבן", פטרוזיליה ו-2 כפות פרמז'ן מסדרת "השף הלבן", בוחשים ומבשלים 3 דקות על חום בינוני ללא מכסה. אם המרק סמיך מעט ניתן להוסיף עוד מעט שמנת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מגישים חם מאוד בליווי קרוטונים.

הכנת? כאן מדרגים
(106)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.