מרק כתום עם גבינה וגרעיני דלעת קלויים
הגבינה נמסה במרק החם ומוסיפה טעם ופינוק, גרעיני הדלעת מוסיפים פריכות משגעת – ויחד מתקבל מרק בריא וטעים, עשיר במרקמים ובטעמים.
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 ק"ג דלעת (משקל ברוטו – כולל קליפה)
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס/דק
- 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ
- 4-5 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף, חצוי וחתוך גס
- 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
- 10 גזרים, קלופים וחתוכים גס
- מלח דק
- לעיטור:
- 150-250 גרם גבינת פטה או חמד פיראוס, חתוכה לקוביות
- 1 כוס גרעיני דלעת קלופים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תנור בשני ניירות אפייה. שוטפים את גוש הדלעת (עם הקליפה) ומניחים על גבי הנייר. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומעסים את הדלעת, כך שכל הטעמים ייספגו. מכניסים לתנור ואופים במשך שעה או עד שניתן לנעוץ מזלג או סכין עד בסיס הדלעת. מוציאים ומצננים כ-20 דקות או עד שניתן לגעת בדלעת.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול על אש גבוהה ומטגנים בצל עד הזהבה בינונית.
-
03.
מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים שום פרוס וכף שמן זית ומטגנים עד הזהבה בינונית.
-
04.
מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, מוסיפים כרשה חתוכה ומטגנים כדקה. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן זית.
-
05.
מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים שורש פטרוזיליה וגזר ומערבבים. מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים מינרליים או מסוננים, מערבבים, מגבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ-15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר או בשורש.
טיימר מופעל
-
06.
מסירים את קליפת הדלעת, חותכים גס את הדלעת ומעבירים לסיר. מוסיפים 2 ו-3/4 כוסות (כ-700 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, מערבבים, מרסקים בעזרת בלנדר-מוט, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס וכף שמן זית. וטועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או שמן זית ומסירים מן האש.
-
07.
במחבת קטנה-בינונית מחממים כפית שמן זית על אש גבוהה ומטגנים גרעיני דלעת עד שחלקם מנתרים במחבת. הימנעו משריפתם. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים לכל סועד קערית מרק מעוטרת בקוביות גבינת פטה וב-1-2 כפות גרעיני דלעת קלויים.