מרק כתום בתוספת קרוטוני טופו פיקנטיים
שידרוג מהיר וקל להכנה למרק הכתום הקלאסי
המרכיבים ל2-3:
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 2-3 כפות שמן לטיגון
- 2-3 כפות שמן
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 שן שום, קלופה וקצוצה
- 1 כפית אבקת קארי
- 1/2 כפית כורכום
- 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות גס
- 2-3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך גס
- 1 כפית מלח, או לפי הטעם
- 3-4 כפות שמנת צמחית לבישול (אופציונלי)
- עלי תימין
- 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף פירורי לחם
- 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הטופו: חותכים את הטופו לקוביות בגודל
-
02.
5-2 ס"מ ומניחים בקערית. מערבבים את שאר המרכיבים, למעט השמן, מפזרים על הטופו ומערבבים בזהירות עד הכיסוי מכל הצדדים. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הטופו מכל הצדדים כ-6 דקות, עד שהוא זהוב ופריך. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מתבלים בקארי והכורכום ומערבבים. מוסיפים לסיר את הבטטות, הגזרים ותפוח האדמה ומערבבים היטב.
-
04.
מוסיפים לסיר את המים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, או עד שהירקות מתרככים.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך – בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. אם רוצים, אפשר לדלל באמצעות מים רותחים עד לקבלת מרקם רצוי. מוסיפים את המלח לפי הטעם.
-
06.
אם רוצים מרק מוקרם, מוסיפים את השמנת הצמחית לבישול וטוחנים עוד 1/2 דקה. מעבירים חזרה לסיר.
-
07.
יוצקים את המרק לקערות, מפזרים מעל את קרוטוני הטופו ועלי התימין ומגישים.הערות:• אפשר להשתמש גם בטופו בטעם טבעי.• אפשר להחליף את הגזר בכ-400 גרם דלעת קלופה.