מרק כרובית בקארי
מרק קל, קליל וטעים, שמתאים במיוחד לערבים קרירים של סתיו.
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל6-8:
- 2 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות אבקת קארי (או קצת יותר, תלוי בחוזק הטעמים של התערובת)
- ½ כפית כמון טחון
- 500 מ"ל נוזל קוקוס ("חלב" קוקוס)
- 1 ליטר מרק בטעם עוף צח או ציר ירקות (ביתי או מאבקה)
- 400 גרם כרובית מוקפאת סנפרוסט
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית שמן שומשום כהה
- 1 כפית זנגביל טרי מגורר
- מלח ופלפל שחור
- פתיתי צ'ילי לפי דרגת החריפות הרצויה
- עלי כוסברה, פטרוזיליה או נענע (או תערובת) קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
9pt">
-
02.
מחממים את השמן בסיר גדול מעל להבה בינונית, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים שום, 3 כפות קארי וכמון, ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 שניות. מוסיפים את נוזל הקוקוס בהדרגה, תוך ערבוב. מוסיפים גם את המרק הצח ומערבבים היטב.
-
03.
9pt">
-
04.
מוסיפים לסיר כרובית, מיץ לימון, שמן שומשום וזנגביל ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מוסיפים מעט צ'ילי ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
טיימר מופעל
-
05.
9pt">
-
06.
מרסקים את המרק (הכי נוח בבלנדר מוט בתוך הסיר, אבל אפשר גם להשתמש במועך תפוחי אדמה) למרקם הרצוי. זורים על כל מנה עשבי תיבול קצוצים.
-
07.
9pt">טיפ: לגרסה פרווה / טבעונית, מחליפים את מרק העוף בציר ירקות מתובל היטב.
הכנת? כאן מדרגים