מרק בצל צרפתי | השף הלבן

מרק בצל צרפתי

הסתיו שבאוויר עשה לכם חשק למרק? בואו להכין מרק בצל אמיתי, עשיר וטעים!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק בצל צרפתי

המרכיבים ל6 מנות:

  • חמאת תנובה
  • 2 כפות שמן
  • 6 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 3 כפות קמח
  • 1 1/4 כוסות ייך לבן יבש
  • 7 כוסות מרק ירקות צח
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • באגט פרוס
  • 200 גרם קולאז’ פרמזן קולקשן מגוררת או קולאז’ צ’דר מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני ממסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב, מדי פעם בוחשים כדי שהבצל לא יחרך. מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהוא ניספג בבצל, מוסיפים אם היין ומבשלים עד שהוא מתאדה.

  • 02.

    מוסיפים את המרק מתבלים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ- 35 דקות, בוחשים מדי פעם.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 03.

    מדליקים את גריל התנור, מסדרים את קעריות המרק בתבנית אפייה, מחלקים את המרק לקעריות, שמים בכל קערית 2-3 פרוסות באגט וזורים מעל בנדיבות את הגבינה.

  • 04.

    אופים מספר דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(3783)