מרק בצל מוקרם
מתכון מרק בצל מוקרם עם קצפת צמחית, קל להכנה ושלא ייקח לכם יותר מחצי שעה של עבודה. מושלם כמנה ראשונה מנחמת לימי החורף הקרים אבל לא רק..
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-7:
- 3 כפות קמח
- 2 ליטר מים
- כוס יין לבן יבש
- מלח
- פלפל
- אבקת מרק בצל
- גביע קצפת צמחית פרווה לבישול
- באגט או לחמניה מאורכת (אפשר ישן)
- 6 בצלים גדולים
- 4 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים ופורסים את הבצלים.
-
02.
מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל.
-
03.
מטגנים על אש נמוכה מאוד כרבע שעה, עד שהבצל מתרכך, מערבבים מידי פעם.
-
04.
מגביהים את האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים תוך כדי בחישה את היין ומקפידים שלא יהיו גושים.
-
05.
מבשלים כ-3 ד' על אש גבוהה תוך כדי עירבוב ומוסיפים בזרם דק את השמנת פרווה.
-
06.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק. מנמיכים את האש ומבשלים כ-40-50 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
*מאד טעים להוסיף למרק פרוסות קלויות של באגט או קרוטונים
-
08.
הכנת? כאן מדרגים