מרק אפונה יבשה עשיר ומפנק - קל ומהיר להכנה | השף הלבן

מרק אפונה יבשה וקבנוס

מרק מיוחד עם אפונה יבשה וקבנוס

מאת: אור ימיני
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק אפונה יבשה וקבנוס

המרכיבים למנות 10:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות או לקוביות
  • 2-3 מקלות סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
  • 1 כרישה דקה, חתוכה לטבעות עבות (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד)
  • 100 גרם קבנוס חריף מאיכות טובה, חתוך לקוביות
  • 500 גרם אפונה ירוקה יבשה חצויה
  • 1/2 לימון, חתוך על קליפתו לקוביות קטנות
  • 2.5 ליטר מים
  • 1.5 כפיות מלח
  • פלפל שחור
  • עלי נענע קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד שהם מתרככים (5-7 דקות).

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מוסיפים את הכרישה והקבנוס ומטגנים שתי דקות נוספות.

  • 03.

    מוסיפים לסיר את האפונה, הלימון והמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהאפונה מתפרקת (שעתיים וחצי עד שלוש שעות).

  • 04.

    מדי פעם מערבבים ומוודאים שהמרק אינו נדבק לתחתית הסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.

  • 05.

    מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים מעט עלי נענע ומזלפים שמן זית איכותי בכל צלחת.

הכנת? כאן מדרגים
(0)