מרק אפונה יבשה וקבנוס
מרק מיוחד עם אפונה יבשה וקבנוס
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 10:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות או לקוביות
- 2-3 מקלות סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
- 1 כרישה דקה, חתוכה לטבעות עבות (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד)
- 100 גרם קבנוס חריף מאיכות טובה, חתוך לקוביות
- 500 גרם אפונה ירוקה יבשה חצויה
- 1/2 לימון, חתוך על קליפתו לקוביות קטנות
- 2.5 ליטר מים
- 1.5 כפיות מלח
- פלפל שחור
- עלי נענע קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד שהם מתרככים (5-7 דקות).
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את הכרישה והקבנוס ומטגנים שתי דקות נוספות.
-
03.
מוסיפים לסיר את האפונה, הלימון והמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהאפונה מתפרקת (שעתיים וחצי עד שלוש שעות).
-
04.
מדי פעם מערבבים ומוודאים שהמרק אינו נדבק לתחתית הסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.
-
05.
מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים מעט עלי נענע ומזלפים שמן זית איכותי בכל צלחת.
הכנת? כאן מדרגים