קרואסון עם ריבת בצל וגבינת פטה כבשים
קרואסונים חמאה משובחים, ריבת בצל מתוקה וחלומית וגבינת פטה כבשים שמשתלבת נהדר עם שניהם: פשוט מעדן!
- לריבת בצל (ל-2 כוסות):
- שמן זית
- 1 ק"ג (8 יחידות בינוניות) בצל סגול, קלופים ופרוסים דק
- 170 גרם (כ-2/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
- 1 כוס (250 מ"ל) יין אדום
- אפשרות: 2 כפות חומץ בלסמי
- מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- מעט פלפל שחור גרוס
- להגשה:
- קרואסונים חמאה איכותיים – כמספר הסועדים
- גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס (30-40 גרם לכל קרואסון)
- אפשרות לעיטור: עלי ארוגולה, שטופים
הוראות הכנה:
-
01.
מומלץ לפרוס בצלים ולהפריד בין הפרוסות והשכבות לפני תחילת הטיגון.
-
02.
ריבת בצל: מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול בעל תחתית עבה על אש גבוהה.
-
03.
כשהשמן חם מוסיפים את כל פרוסות הבצל ומטגנים, תוך הוספת שמן זית לפי הצורך, עד להתרככות והופעת סימני צריבה יפים.
-
04.
מוסיפים את הסוכר החום ומטגנים כחצי דקה.
-
05.
מוסיפים יין אדום, חומץ בלסמי, מעט מלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים (ללא כיסוי) במשך 34-36 דקות או עד שהנוזלים כמעט לגמרי מתאדים ומתקבל צבע כהה יפה. טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח או פלפל. מאחסנים בצנצנת מעוקרת (מורתחת) עד להגשה (עד חודש).
טיימר מופעל
-
06.
הגשה: חוצים קרואסונים לרוחבם, מניחים שכבה יפה של ריבת בצל, עורמים מעליה פירורי גבינת פטה כבשים, מעטרים בעלי ארוגולה ומגישים מיד.