קרואסון עם ריבת בצל וגבינת פטה כבשים | השף הלבן

קרואסון עם ריבת בצל וגבינת פטה כבשים

קרואסונים חמאה משובחים, ריבת בצל מתוקה וחלומית וגבינת פטה כבשים שמשתלבת נהדר עם שניהם: פשוט מעדן!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרואסון עם ריבת בצל וגבינת פטה כבשים
  • לריבת בצל (ל-2 כוסות):
  • שמן זית
  • 1 ק"ג (8 יחידות בינוניות) בצל סגול, קלופים ופרוסים דק
  • 170 גרם (כ-2/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 1 כוס (250 מ"ל) יין אדום
  • אפשרות: 2 כפות חומץ בלסמי
  • מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • קרואסונים חמאה איכותיים – כמספר הסועדים
  • גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס (30-40 גרם לכל קרואסון)
  • אפשרות לעיטור: עלי ארוגולה, שטופים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מומלץ לפרוס בצלים ולהפריד בין הפרוסות והשכבות לפני תחילת הטיגון.

  • 02.

    ריבת בצל: מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול בעל תחתית עבה על אש גבוהה.

  • 03.

    כשהשמן חם מוסיפים את כל פרוסות הבצל ומטגנים, תוך הוספת שמן זית לפי הצורך, עד להתרככות והופעת סימני צריבה יפים.

  • 04.

    מוסיפים את הסוכר החום ומטגנים כחצי דקה.

  • 05.

    מוסיפים יין אדום, חומץ בלסמי, מעט מלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים (ללא כיסוי) במשך 34-36 דקות או עד       שהנוזלים כמעט לגמרי מתאדים ומתקבל צבע כהה יפה. טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח או פלפל. מאחסנים בצנצנת מעוקרת (מורתחת) עד       להגשה (עד חודש).

    טיימר מופעל
    00:36:00
  • 06.

    הגשה: חוצים קרואסונים לרוחבם, מניחים שכבה יפה של ריבת בצל, עורמים מעליה פירורי גבינת פטה כבשים, מעטרים בעלי ארוגולה ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)