קלצונה כרובית
קצת פחות נקיפות מצפון באחת המנות האיטלקיות הכי טעימות שיש

המרכיבים ל 6:
- 6 כוסות פתיתי כרובית סנפרוסט, מופשרים
- 3 כוסות גבינת גבע - פרמזן מגורררת קולקשן
- 3 ביצים טרופות קלות
- 100 גר׳ גבינת קשקבל תנובה מגוררת דק
- 100 גר׳ גבינה בולגרית 16% "פיראוס" מפוררת או קוביות בולגרית
- 250 גר׳ גבינת כנען "השף הלבן"
- תוספות אפשריות – רצועות פלפל קלוי, תוכן של חציל קלוי ו/או קוביות בטטה צלויות בתנור
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים חצי מכמות פתיתי הכרובית המופשרים על 2 ריבועי מגבת נייר המונחים מעל מגבת מטבח
-
02.
אוספים את שולי מגבת הנייר כך שיעטפו את פתיתי הכרובית, אוספים את מגבת המטבח, וסוחטים, חזק ככל הניתן.
-
03.
מעבירים לקערה בינונית וחוזרים על הפעולה עם יתרת כמות הכרובית. מוסיפים לקערה את הביצים הטרופות והפרמז׳ן המגורר. מערבבים בעזרת כף או מזלג, רק עד לאיחוד המרכיבים.מסדרים שכבה דקה על תבנית מרופדת בנייר אפייה בעזרת רינג בקוטר 16 ס״מ. אם אין רינג ניתן לצייר עיגולים עם מרקר על נייר מדפסת ולהניח מתחת לנייר האפייה, לא לשכוח להוציא את הציור לפני הכנסת התבנית לתנור.חשוב להשאיר מסה של כרובית (בערך כף לכל עיגול ״בצק״), להדבקת הקלצונה באפייה השנייה!
-
04.
ה״בצק״ לא מתפשט או זז בזמן האפייה, כך שניתן להשתמש ברינג רק לצורך סימון, אין צורך לאפות בתוכו. ייתכן שבזמן האפייה יזלוג מעט מנוזל הביצה, אך זה לא פוגע בצורת העיגול המושלם.אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב. זוהי אפייה אחת מבין 2 כך שהבצק לא צריך להשחים מדי. מוציאים מהתנור ומעבירים מיידית לקירור על רשת. אם משאירים את הבצק על נייר האפייה, נוצרת לחות שפוגעת בבצק הכרובית. מתקבל ״בצק״ גמיש ונח לעבודה.
טיימר מופעל
-
05.
כשהבצק נאפה בתנור מכינים את המלית. בקערה מערבבים את גבינת הכנען בנה עם הקצ׳קבל והגבינה הבולגרית. במידה ומכינים מלית עם חצילים, מערבבים את בשר החציל הקלוי עם מלית הגבינה.לאחר שעיגולי הבצק התקררו ממלאים בכף גדושה מהמלית, מניחים מעל קוביות בטטות צלויות או פלפל קלוי. חשוב לא לשים כמות גדולה מדי של מלית על מנת שניתן יהיה לסגור את הקלצונה.מניחים סביב שולי עיגול הבצק האפוי מסת כרובית ״חיה״, באמצעותה מדביקים וסוגרים את הקלצונה. סוגרים את הקלצונה ומהדקים בעזרת קיסמים. במהלך האפייה הגבינה והביצה במסה ה״חיה״ יימסו וידביקו את שולי הקלצונה.
-
06.
אופים כרבע שעה נוספת, עד שהקלצונה שחום וריחני.מוציאים מהתנור, מחכים שיתקרר מעט, מסירים את הקיסמים וזוללים