קיש תרד וגבינה צפתית עיזים | השף הלבן

קיש תרד וגבינה צפתית עיזים

פינוק מושלם לארוחת הערב – קיש תרד חמים עם קוביות גבינת צפתית עיזים שנמסה בין ביס לביס. סלט קטן ליד – ואתם מסודרים!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש תרד וגבינה צפתית עיזים
לבצק פריך:
  • 2 כוסות גדושות קמח לבן
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
למלית תרד וגבינה צפתית עזים:
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול פרוס לפרוסות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 800 גרם תרד טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט טחון
  • 100-150 גרם גבינה צפתית עיזים, חתוכה לקוביות
לרויאל:
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות קמח
גודל תבנית: תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.

  • 03.

    מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים ומקררים כחצי שעה במקרר.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הקיש.

  • 05.

    דוקרים את הקלתית עם מזלג ומצננים במקפיא במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מלית תרד וגבינה: במחבת רחבה מחממים שמן זית על להבה בינונית-גבוהה.

  • 07.

    מוסיפים פנימה את הבצל הפרוס ומטגנים עד שהוא מזהיב.

  • 08.

    מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד כחצי דקה.

  • 09.

    מוסיפים את התרד ומטגנים הכל יחד עד שהתרד מאבד מהנפח שלו ורוב הנוזלים מתאדים.

  • 10.

    מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.

  • 11.

    מסננים את שאריות הנוזלים ומצננים לחלוטין עד הרכבת הקיש.

  • 12.

    רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת, ביצים, מלח, פלפל וקמח לתערובת אחידה.

  • 13.

    הרכבת הקיש: מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 14.

    מעל הקלתית הקפואה מניחים את מלית התרד ומעליה מפזרים את קוביות הגבינה.

  • 15.

    יוצקים בזהירות את הרויאל עד שהוא מגיע ל-3/4 מגובה הקלתית.

  • 16.

    אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת. מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד סלט ירוק.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

קטגוריות