6 פשטידות בתבנית אחת
למה להתפשר בטעם אחד אם אפשר ליהנות משישה טעמים בפשטידה אחת? ככה תכינו בקלות את אחת הפשטידות הכי מדליקות שיש, הצטרפו לטרנד שכובש את הרשת!
המרכיבים ל10-12:
- ⅓ כוס גבינת גלעד קצ'קבל "תנובה", מגוררת
- מלח לפי הטעם
- 1 קישוא (עדיף מסוג זוקיני), פרוס לפרוסות של חצי ס"מ
- 2 כפות גבינת כנען "השף הלבן"
- כף (כ-15 גרם) גבינת פטה "פיראוס", מפוררת
- שן שום, כתושה
- מלח לפי הטעם
- שמן זית
- ½ מכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- ביצה
- קורט מלח
- כף קמח תופח
- 4 יחידות (60 גרם) מדליוני תרד קפוא של "סנפרוסט"
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- 2 כפות גבינה צהובה "עמק" מגוררת
- בצל בינוני (או לחלופין: קובייה של בצל מטוגן קפוא)
- כף גבינת גליל רוקפור "תנובה", מפוררת
- מלח לפי הטעם
- שמן לטיגון הבצל
- כוס פסטה קצרה מבושלת (עדיף קטנה, כמו פסטה "מרפקים", מקרוני קצר וכו'. במידה ולא מוצאים, עדיף לקצוץ פוזילי או פנה)
- ½ מכל (100 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי "השף הלבן"
- 3 כפות גבינה צהובה מגוררת עמק (ועוד לפיזור מעל)
- ½ כפית אורגנו יבש
- מלח לפי הטעם
- תפוח אדמה עם קליפה אדומה, בינוני
- ½ מכל (100 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי "השף הלבן"
- כף שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- שן שום, כתושה
- מלח לפי הטעם
- גבינה צהובה עמק לפיזור
- חבילה בצק פריך למאפים מלוחים של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 100 גרם גבינה צהובה עמק מגוררת, לפיזור לפני האפייה
- ביצה טרופה, להברשה לפני האפייה
- ראש שום
- שמן זית
- 1 עגבניית תמר, פרוסה לפרוסות של חצי ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה שקצוותיו בולטים החוצה מהצדדים תבנית מלבנית עם שוליים, בגודל של 33 על 27 ס"מ. מחלקים בעיניים את התבנית ל-6 חלקים שווים, ועל פי החלוקה הזאת נפעל בהמשך.
-
02.
פותחים את הבצק המגולגל על משטח העבודה. חותכים מלבן ברוחב 14 ס"מ ומניחים אותו על הצד הימני של התבנית כאשר חלק מהבצק משמש כשוליים מצד ימין. חותכים מלבן נוסף ברוחב 14 ס"מ ומניחים אותו בצד השמאלי
-
03.
באותו האופן. חותכים מהבצק שני פסים ברוחב 3 ס"מ כ"א ומסדרים אותם כגדר בשני הצדדים היכן שהבצק נגמר, כך שמקבל מלבן של בצק פריך משני צדי התבנית.
-
04.
מהבצק שנשאר על משטח העבודה חותכים שתי פיסות שיחצו את שני מלבני הבצק לרוחב ויהפכו אותם ל-4 מרובעים. מהדקים היטב את הבצק, דוקרים את התחתית שלו במזלג ומעבירים למקפיא עד השימוש.טארט עגבניות
-
05.
מניחים את ראש השום על נייר אלומיניום ומזרזפים עליו מעט שמן זית. סוגרים היטב את נייר האלומיניום ואופים את השום בתנור 45-60 דקות, עד שהשיניים מתרככות. נשתמש במתכון ב-5 שיניים מהשום, אבל כדאי לאפות את כולו לשימוש אחר
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים את השום מהתנור, מוציאים את התוכן של 5 שיני שום אל קערית קטנה ומועכים למשחה.טארט קישואים
-
07.
מניחים את עיגולי הקישואים על צלחת מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל מלח ונותנים לקישואים "להזיע" עד שנשתמש בהם.
-
08.
מערבבים בקערה קטנה את גבינת הכנען עם הפטה, שן השום והמלח. טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בצד.
-
09.
מניחים נייר סופג נוסף על פרוסות הקישואים וסופגים את הרטיבות.מק אנד צ'יז
-
10.
מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את רוטב הבשמל, הגבינה והאורגנו, עד שהגבינה נמסה. מערבבים מדי פעם. אין צורך להביא לרתיחה. מוסיפים את הפסטה המבושלת (מוכנה מראש), מתבלים במעט מלח, מערבבים ומעבירים לקערה קטנה, עד שנשתמש בו.קיש תרד
-
11.
מפשירים במיקרו את מדליוני התרד, וסוחטים היטב.
-
12.
לקישים: טורפים בקערה קטנה שמנת לבישול, ביצה, מלח וקמח, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים חצי מכמות הבלילה לקערה אליה מעבירים את התרד הסחוט יחד עם אגוז מוסקט וכף אחת מהגבינה המגוררת.קיש בצל וגבינהחותכים את הבצל לחצי, ולפרוסות. מטגנים על מחבת עם שמן זית על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מדי פעם - עד שהבצל הופך שחום מאוד. לחלופין, ניתן להפשיר קובייה של בצל מטוגן קפוא.
-
13.
(בהמשך לסעיף 2 בקיש התרד) את כמות הבלילה הנותרת מערבבים עם הבצל המטוגן, הגבינה הכחולה וכף הגבינה המגוררת השנייה. מניחים בצד.גרטן תפוחי אדמה
-
14.
באותו הסיר, מחממים את הכמות הנוספת של רוטב הבשמל יחד עם השמנת, השום והמלח, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוזלית. אין צורך להביא לרתיחה. בינתיים פורסים דק מאוד את חצי מתפוח האדמה (עדיף על מנדולינה, על עובי מספר 2). מעבירים את הפרוסות לתוך הסיר עם הרוטב, מערבבים ומניחים בצד.הרכבה:
-
15.
מרכיבים: מוציאים את התבנית מהמקפיא ועובדים בזריזות - משמאל לימין: בריבוע הבצק העליון השמאלי מורחים את תערובת הגבינה ועליה מסדרים את פרוסות הקישואים, כמו רעפים. זולפים קצת שמן זית מעל ומתבלים במעט מלח.
-
16.
על ריבוע הבצק התחתון השמאלי מורחים את משחת השום האפוי, מעליה מפזרים מעט גבינת קצ'קבל מגוררת, מעליה מסדרים פרוסות עגבנייה כמו רעפים ועל העגבנייה מפזרים את שארית הגבינה המגוררת. זולפים מעט שמן זית מעל ומתבלים במעט מלח.
-
17.
בריבוע המרכזי העליון מסדרים את המק אנד צ'יז בצורה הדוקה. מפזרים מעל מעט גבינה צהובה.
-
18.
בריבוע המרכזי התחתון מסדרים פרוסות של תפוח אדמה פרוס ברוטב בשמל, בצורת רעפים. מפזרים מעל מעט גבינה צהובה.
-
19.
בריבוע הבצק העליון הימני יוצקים את בלילת התרד.
-
20.
בריבוע הבצק התחתון הימני יוצקים את בלילת הבצל המטוגן.
-
21.
מושחים את שולי הבצק בביצה טרופה ומעבירים לתנור לאפייה של 65 דקות.
טיימר מופעל
-
22.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט וחותכים לריבועים, עדיף לשלב בין שני סוגי מאפים בריבוע אחד