קיש ספירלה רטטוי של רחלי קרוט - השף הלבן

קיש ספירלה רטטוי של רחלי קרוט

רחלי קרוט מציגה מתכון לקיש צבעוני במיוחד של ירקות רטטוי ומילוי שמנת קרמי ומפנק. חגיגה לעיניים ולחיך!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש ספירלה רטטוי של רחלי קרוט
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 2 קישים (16 מנות):

מצרכים
  • 1 בצק פריך מלוח קפוא – מופשר על פי הוראות היצרן
  • 2 ביצים L
  • 1 קופסה (250 גרם) פטה 16% פיראוס
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% (או שמנת לבישול 15%) "השף הלבן"
  • 120 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 2 כפות קמח
  • 1 סלסלה עלי תרד
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
לכתר רטטוי
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות
  • 3 עגבניות אדומות ויפות
  • 2 זוקיני ירוק או צהוב או גם וגם
  • 2 קישואים
  • 1 בצל סגול, קלוף

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את כל ירקות הרטטוי לפרוסות דקות ואת הפרוסות האלה חותכים לחצאי ירח. מניחים בצד.

  • 02.

    קוצצים דק את עלי התרד.

  • 03.

    בקערה גדולה מערבבים יחד ביצים, פטה, שמנת, מוצרלה, קמח, עלי תרד, מלח ופלפל.

  • 04.

    מניחים את הבצק הפריך בתוך תבנית קיש עגולה או מלבנית. איך הכי קל? מניחים את התבנית על הבצק וחותכים מסביב את גודל עיגול/מלבן התבנית ומניחים את הבצק שחתכתם בתוך התבנית. עכשיו נשארו השוליים – חותכים את הבצק לפס בעובי התבנית ומצמידים לדפנות. אין כמובן בעיה להדביק את הבצק אחד לשני כמו פאזל.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם התבנית השנייה.

  • 06.

    מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.

  • 07.

    ממלאים כל תבנית קיש במחצית מהמילוי או עד 3/4 גובה ולא יותר.

  • 08.

    מסדרים מעל את הירקות החתוכים כמה שיותר צמודים ומנסים לגוון עם הצבעים. את כל הירקות החתוכים שנשארו לכם אפשר לדחוף בין לבין אל תחששו הם גם ככה מצטמקים מעט.

  • 09.

    מתיזים מעל תרסיס שמן או מברישים בשמן זית ומפזרים קצת פלפל שחור גרוס. אפשר גם מעט מלח גס.

  • 10.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-55 דקות או עד הזהבה יפה. זמן האפייה תלוי מאוד בגודל התבנית שלכם וגם בעובי הירקות שפרסתם. אז תתחילו לבדוק כבר אחרי 40 דקות אם זה כבר זהוב.

    טיימר מופעל
    00:55:00
הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.