קיש כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים | השף הלבן

קיש כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים

קיש עדין ונהדר של כרישה ופטה על בצק פריך חמאתי

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8-10:

לבצק:
  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • 3 כפות מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 115 גרם חמאת "תנובה", קרה חתוכה לקוביות
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, החלק הלבן, פרוס דק
  • 1 מיכל (150 מ"ל) יוגורט עיזים BIO "פיראוס"
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • 100-150 גרם פטה עיזים 16% "פיראוס", מפוררת
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. משטחים בתבנית משומנת, דוקרים במזלג ומקפיאים ל 20 דקות. מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כ 12 דקות עד שפני הבצק נראים יבשים ועדיין לבנים (אפייה עיוורת).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הכרישה כ 4 דקות עד שהיא מתרככת ומתחילה להזהיב. טורפים בקערה יוגורט, ביצים, אגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מפזרים על תחתית הפאי כרישה, פטה ובצל ירוק. יוצקים את בלילת היוגורט ואופים כ 35-40 דקות עד שמלית הקיש מתייצבת (ועדין רוטטת במרכז) והבצק מזהיב.למתכוני קיש נוספים של השף הלבן >> 

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.