קיש כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים
קיש עדין ונהדר של כרישה ופטה על בצק פריך חמאתי

המרכיבים ל 8-10:
- 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
- 3 כפות מים קרים
- 1/2 כפית מלח
- 115 גרם חמאת "תנובה", קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כרישה, החלק הלבן, פרוס דק
- 1 מיכל (150 מ"ל) יוגורט עיזים BIO "פיראוס"
- 1/3 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 2 ביצים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- פלפל לבן
- 100-150 גרם פטה עיזים 16% "פיראוס", מפוררת
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. משטחים בתבנית משומנת, דוקרים במזלג ומקפיאים ל 20 דקות. מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כ 12 דקות עד שפני הבצק נראים יבשים ועדיין לבנים (אפייה עיוורת).
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הכרישה כ 4 דקות עד שהיא מתרככת ומתחילה להזהיב. טורפים בקערה יוגורט, ביצים, אגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח.
טיימר מופעל
-
03.
מפזרים על תחתית הפאי כרישה, פטה ובצל ירוק. יוצקים את בלילת היוגורט ואופים כ 35-40 דקות עד שמלית הקיש מתייצבת (ועדין רוטטת במרכז) והבצק מזהיב.למתכוני קיש נוספים של השף הלבן >>
טיימר מופעל