קיש חצילים, פלפלים וגבינות
מתכון נפלא לקיש צבעוני ועשיר בטעמים, מומלץ להגיש עם סלט חסה בצד.

המרכיבים ל תבנית פאי מלבנית 12X34:
- 450 גרם בצק פריך מלוח "מעדנות"
- 4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
- 1 חציל חתוך לקוביות
- 2 כפות ממרח זיתים "אוליביה"
- 2 כפות עיטורי עגבניות "אוליביה"
- 30 קוביות גבינה בולגרית "פיראוס" 5%
- 50 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת "השף הלבן"
- 130 מ"ל שמנת מתוקה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 1 ביצה L
- 15 גרם קמח (כף שטוחה וחצי)
- 1/2 שן שום כתוש
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
א. בצק פריך- לשמן ולקמח תבנית מלבנית בגודל 12X להניח את הבצק על התבנית, להדק היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין להוריד את הבצק המיותר.
-
02.
ב. את הפלפלים יש לטגן קלות במחבת עם כף שמן ומעט מלח, עד שהם מתרככים מעט.
-
03.
ג. את החצילים יש לטגן קלות במחבת עם כף שמן ומעט מלח, עד שהם מתרככים ומקבלים צבע זהוב.
-
04.
ד. בקערה קטנה יש לערבב בעזרת מטרפה את השמנת, הביצה, הקמח, השום, מלח ופלפל.
-
05.
ה. הרכבה- על הבצק הפריך יש למרוח את ממרח הזיתים ומעל לפזר את עיטורי העגבניות, קוביות הגבינה הבולגרית, פתיתי העמק וקוביות החצילים. מעל יש לשפוך את בלילת השמנת ולסדר מעל את רצועות הפלפל בשורה. לאפות בטמפרטורה של 170 למשך כ-60 דקות.
טיימר מופעל