קיש חצילים וגבינות
זה לא סתם קיש! קיש חצילים וגבינות טעים ועשיר במוצרי חלב בשילוב גבינה לבנה, פרומעז ופתיתי גבינה צהובה "העמק" – אידיאלי לשבועות או כארוחת ערב
המרכיבים ל12:
- למילוי:
- 2 חצילים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
- 1/4 כוס שמן או תרסיס שמן
- 2 בצלים סגולים, פרוסים
- 1 בצל לבן גדול, פרוס
- 2 כפות שמן זית
- 1 גליל גבינת פרומעז תנובה, פרוס
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק
- לרוטב:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה השף הלבן 38%
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 1 גביע שמנת חמוצה ב"טעם של פעם" תנובה
- 3 ביצים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך למאפים מלוחים של מעדנות, מופשר על פי הוראות יצרן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-230 מעלות במצב גריל. מצפים את קוביות החציל בשמן ומניחים בתבנית תנור. אופים 6-5 דקות עד להזהבה, הופכים ואופים כ-4 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות במצב רגיל.
טיימר מופעל
-
02.
בזמן שהחצילים בתנור מטגנים את הבצלים בשמן הזית עד שהם מתחילים להזהיב.
-
03.
מרפדים בבצק את תחתית התבנית ואת דפנותיה, ועוברים עם מערוך על שפת התבנית, כדי להסיר עודפי בצק. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים עליו קטניות יבשות (הן ישמשו כמשקולת וימנעו מהבצק להתרומם). אופים 20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
-
05.
מוציאים את הקיש מהתנור (אך משאירים אותו פועל), מסירים את הקטניות ונייר האפייה ומצננים קלות. מסדרים על הבצק את הבצל המטוגן, קוביות החציל ופרוסות הפרומעז, ומפזרים מחצית מכמות פתיתי העמק. יוצקים את הרוטב ומפזרים את יתרת פתיתי העמק. אופים 25-20 דקות, עד להזהבה.
טיימר מופעל