קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים
קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים, מנה מתקדמת ומרשימה, לארוחת צהריים או ערב
המרכיבים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:
- 2 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 3 כפות מים קרים
- 2 פלפלים אדומים שלמים מנוקים מגרעינים
- 1 שקית (200 גרם) תרד טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1 גליל גבינת פרומעז חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
- 2 ביצים טרופות
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: מעבדים קמח, קוביות חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף נוספת של מים.
-
02.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים בבצק את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
-
03.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
04.
מכינים את הפלפלים: קולים את הפלפלים כחצי שעה עד שמתרככים. מכניסים לשקית ניילון, ולאחר כמה דקות קולפים את הקליפה ופורסים לרצועות בעובי 2 ס"מ.
-
05.
אופים את הבסיס: מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. אופים את הבסיס כרבע שעה עד שמתחיל להזהיב.
-
06.
מכינים את המלית ואופים: מחממים מחבת טפלון עם שמן זית על להבה בינונית, ומאדים את התרד כ-5 דקות עד שמתרכך. מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים היטב עם הידיים, קוצצים גס ומעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
07.
מערבבים את התרד עם שאר מרכיבי המלית, ממליחים ומפלפלים. יוצקים על הבסיס ואופים 35-30 דקות עד שהקיש זהוב. מצננים ומעבירים למקרר.
טיימר מופעל