קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים – מתכון מנצח | השף הלבן

קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים

קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים, מנה מתקדמת ומרשימה, לארוחת צהריים או ערב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים

המרכיבים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:

לבסיס בצק פריך:
  • 2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 כפות מים קרים
למלית:
  • 2 פלפלים אדומים שלמים מנוקים מגרעינים
  • 1 שקית (200 גרם) תרד טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גליל גבינת פרומעז חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק: מעבדים קמח, קוביות חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף נוספת של מים.

  • 02.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים בבצק את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.

  • 03.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 04.

    מכינים את הפלפלים: קולים את הפלפלים כחצי שעה עד שמתרככים. מכניסים לשקית ניילון, ולאחר כמה דקות קולפים את הקליפה ופורסים לרצועות בעובי 2 ס"מ.

  • 05.

    אופים את הבסיס: מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. אופים את הבסיס כרבע שעה עד שמתחיל להזהיב.

  • 06.

    מכינים את המלית ואופים: מחממים מחבת טפלון עם שמן זית על להבה בינונית, ומאדים את התרד כ-5 דקות עד שמתרכך. מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים היטב עם הידיים, קוצצים גס ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מערבבים את התרד עם שאר מרכיבי המלית, ממליחים ומפלפלים. יוצקים על הבסיס ואופים 35-30 דקות עד שהקיש זהוב. מצננים ומעבירים למקרר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(355)