קיש ברוקולי ועגבניות
קיש צבעוני מושלם עם ברוקולי ועגבניות וקרם רויאל עשיר בשמנת מתוקה, שמנת חמוצה וגבינת העמק מתאים לאירוח ולארוחות ערב חגיגיות – מושלם לשבועות!
המרכיבים ל8 מנות /תבנית פאי:
- 100 גרם חמאת "תנובה"
- 1 וחצי כוסות קמח
- 1 וחצי כפיות מלח
- 1 ביצה
- 1.5 כוס ברוקולי חתוך לחתיכות
- 1.5 כוס עגבניות שרי חצויות
- 2 ביצים
- 1 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 1/2 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 1/2 כוס פתיתי גבינת עמק למאפים "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה (בצק):
-
02.
מניחים את החמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שהחמאה רכה.
-
03.
מוסיפים את המלח ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת פירורית (בגודל של גרגרי קוסקוס).
-
04.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל כדור בצק. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה. הכנת המלית:
-
05.
מניחים את הביצים, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה בקערה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. הרכבת הקיש:
-
06.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
07.
מוציאים את כדור הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ.
-
08.
משטחים את העלה בתוך התבנית ומהדקים אותו היטב לדופן. מסדרים במרכז את הברוקולי, יוצקים את מהבלילה ומסדרים למעלה את העגבניות. מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות עד שהצבק מזהיב בשוליים צבע הבצק והמלית מתייצבת.
טיימר מופעל