קיש ברוקולי ועגבניות – מתכון לקיש עם ירקות וגבינות | השף הלבן

קיש ברוקולי ועגבניות

קיש צבעוני מושלם עם ברוקולי ועגבניות וקרם רויאל עשיר בשמנת מתוקה, שמנת חמוצה וגבינת העמק מתאים לאירוח ולארוחות ערב חגיגיות – מושלם לשבועות!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש ברוקולי ועגבניות

המרכיבים ל8 מנות /תבנית פאי:

לבצק:
  • 100 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 וחצי כפיות מלח
  • 1 ביצה
למלית:
  • 1.5 כוס ברוקולי חתוך לחתיכות
  • 1.5 כוס עגבניות שרי חצויות
לקרם רויאל:
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1/2 כוס פתיתי גבינת עמק למאפים "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה (בצק):

  • 02.

    מניחים את החמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שהחמאה רכה.

  • 03.

    מוסיפים את המלח ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת פירורית (בגודל של גרגרי קוסקוס).

  • 04.

    מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל כדור בצק. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה. הכנת המלית:

  • 05.

    מניחים את הביצים, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה בקערה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. הרכבת הקיש:

  • 06.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 07.

    מוציאים את כדור הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ.

  • 08.

    משטחים את העלה בתוך התבנית ומהדקים אותו היטב לדופן. מסדרים במרכז את הברוקולי, יוצקים את מהבלילה ומסדרים למעלה את העגבניות. מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות עד שהצבק מזהיב בשוליים צבע הבצק והמלית מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(1990)