מתכון קיש בטטות עם פרומעז ושמנת מתוקה | השף הלבן

קיש בטטות עם פרומעז ושמנת מתוקה

פשטידה מושקעת

מאת: יפית שנהב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטות עם פרומעז ושמנת מתוקה

המרכיבים ל10 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • אבקת אפיה
  • שמנת חמוצה
  • חצי כוס שמן
  • 2-3 כפות מים
  • קצת מלח
  • כפית סוכר
למלית:
  • 3 בטטות בינוניות
  • מעט שמן לטיגון
  • 2 שיני שום
  • טימין טחון
  • רומזרין טחון
  • מלח פלפל
  • גליל גבינת פרומעז
  • שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • חופן אגוזי פקאן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את את חומרי הבצק בקערה גדולה, לשים היטב, ומוסיפים כמה כפות מים במידת הצורך. הבצק צריך להיות במרקם כדורי אחיד. משמנים תבנית פאי בקוטר 29 או תבנית מלבנית

  • 02.

    משטחים את הבצק ומרפדים גם את שולי התבנית.

  • 03.

    מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות; מקפיצים אותן עם מעט שמן, עם שום כתוש ועם התבלינים. מצננים מעט, מעבירים לקערה ומוסיפים 3 ביצים טרופות, גליל פרומעז פרוס לטבעות דקות ושמנת מתוקה. מערבבים ויוצקים על הבצק.

  • 04.

    מפזרים באופן אחיד אגוזי פקאן ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 50-60 דקות.

    טיימר מופעל
    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(565)