קיש בטטות עם פרומעז ושמנת מתוקה
פשטידה מושקעת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- אבקת אפיה
- שמנת חמוצה
- חצי כוס שמן
- 2-3 כפות מים
- קצת מלח
- כפית סוכר
למלית:
- 3 בטטות בינוניות
- מעט שמן לטיגון
- 2 שיני שום
- טימין טחון
- רומזרין טחון
- מלח פלפל
- גליל גבינת פרומעז
- שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- חופן אגוזי פקאן
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את את חומרי הבצק בקערה גדולה, לשים היטב, ומוסיפים כמה כפות מים במידת הצורך. הבצק צריך להיות במרקם כדורי אחיד. משמנים תבנית פאי בקוטר 29 או תבנית מלבנית
-
02.
משטחים את הבצק ומרפדים גם את שולי התבנית.
-
03.
מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות; מקפיצים אותן עם מעט שמן, עם שום כתוש ועם התבלינים. מצננים מעט, מעבירים לקערה ומוסיפים 3 ביצים טרופות, גליל פרומעז פרוס לטבעות דקות ושמנת מתוקה. מערבבים ויוצקים על הבצק.
-
04.
מפזרים באופן אחיד אגוזי פקאן ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 50-60 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים