קיש בטטות ופטריות
מתכון מושקע לקיש בטטות ופטריות מלא בדברים טובים: ירקות, גבינות, עשבי תיבול ובלילת רויאל – אידיאלי כארוחת צהריים או ערב לצד תוספת של סלט
המרכיבים לתבנית פאי 26 בעלת שוליים גבוהים/28 בעלת שוליים נמו:
- 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- כפית מלח
- ביצה
- 2 כפות מים קרים
- 2 כוסות קמח
- עלים מ-2 גבעולי טימין
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס גבינת קשקבל מגוררת/ פרמזן קולקשן
- 2 בטטות גדולות קלופות ופרוסות
- 200 גרם פטריות שמפניון שלמות
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 100 גרם גבינת פטה עיזים 16% מסידרת פיראוס
- 2 ענפי רוזמרין טריים
- מלח, פלפל גרוס
- 50 גרם צנובר קלוי
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 2 שיני שום כתושות
- קורט אגוז מוסקט טחון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- כף קמח
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק:מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החומרים פרט לביצה ולמים,הבצק הופך לפירורי.
-
02.
מוסיפים את הביצה והמים ומערבלים עד להתכדררות הבצק סביב הוו.
-
03.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
-
04.
מוציאים מהמקרר מרדדים ומניחים על התבנית המשומנת, מהדקים לתחתית ולשוליים, מחזירים למקרר (אם מזג האוויר חם רצוי להכניס למקפיא).
-
05.
לאחר חצי שעה מוציאים, דוקרים את הבצק, מכסים בנייר אפייה ומעל מפזרים משקולות או שעועית/חומוס (עד גובה השוליים) ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפייה של 20 ד' (אפייה עיוורת).
-
06.
בינתיים מכינים את המלית:מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את הבטטות הפרוסות לבישול של 10 דקות, מסננים ומצננים מעט.
טיימר מופעל
-
07.
מסירים את רגלי הפטריות וקולפים את הראשים.
-
08.
מוציאים את התבנית מהתנור,מסירים את הנייר והמשקולות.
-
09.
מחממים את התנור ל-160 מעלות.
-
10.
הרכבת המילוי:בתחתית הבצק מפזרים את הקשקבל, מעל מסדרים את הבטטה, על הבטטה מניחים יפה את הפטריות ,מעל מפזרים את הפטה, המלח והפלפל.
-
11.
מערבבים את חומרי הרויאל ויוצקים על הכל.
-
12.
מפזרים את הצנוברים על הבלילה ומסדרים את עלי הרוזמרין מעל.
-
13.
אופים כ-30-35 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
14.
ממתינים מעט לפני הפריסה.