קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים
כשרוצים להשקיע מעט יותר, מכינים קיש שופע כל טוב: בצק פריך, קוביות בטטה זהובות, גבינת עיזים רכה וצנוברים פריכים. פשטידה — הגרסה החגיגית
המרכיבים לתבנית פאי בקוטר 28 ס”מ 8 מנות:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 200 גרם חמאת “תנובה” קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 3 כפות מים קרים
- 50 גרם חמאת “תנובה”
- 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 11/2 ס”מ
- 1 גליל גבינת "פרומעז" חתוך לקוביות בגודל 11/2 ס”מ
- 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- 1/3 כוס צנוברים קלויים
- 2 כפות עירית קצוצה
- 3 ביצים טרופות
- מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.
-
02.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
04.
אופים כ-20 דקות, עד שמזהיב מעט. מצננים.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.
-
07.
אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ’ החדר.
טיימר מופעל