קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים עשיר עם שמנת וגבינות | השף הלבן

קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים

כשרוצים להשקיע מעט יותר, מכינים קיש שופע כל טוב: בצק פריך, קוביות בטטה זהובות, גבינת עיזים רכה וצנוברים פריכים. פשטידה — הגרסה החגיגית

מאת: שי לי ליפא-אנג’ל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים

המרכיבים לתבנית פאי בקוטר 28 ס”מ 8 מנות:

לבסיס בצק פריך:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 200 גרם חמאת “תנובה” קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 כפות מים קרים
למלית:
  • 50 גרם חמאת “תנובה”
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 11/2 ס”מ
  • 1 גליל גבינת "פרומעז" חתוך לקוביות בגודל 11/2 ס”מ
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 3 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.

  • 02.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    אופים כ-20 דקות, עד שמזהיב מעט. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.

  • 07.

    אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ’ החדר.  

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(879)