פשטידת תפו"א ופטריות
פשטידת תפו"א ופטריות, מנה קלה וטעימה, מנה עיקרית משביעה לארוחת צהריים או ערב
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 3 תפו"א גדולים מבושלים
- 1 קופסת פטריות שמפיניון טריות
- בצל בינוני חתוך לקוביות
- 1/2 שמנת מתוקה
- מלח
- 1/2 חב' חמאה
- 5-7 כפות קמח תופח
- פלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום של 180 מע'.
-
02.
מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב עדין, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-3 דק'.
-
03.
מועכים את התפו"א עם החמאה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים . מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומוסיפים בהדרגה את הקמח תוך ערבוב (בהתחלה 5 כפות, את השאר מוסיפים במידה וצריך).הבלילה צריכה להיות סמיכה אך לא יותר מידי.
-
04.
מעבירים לתבנית משומנת, אופים בין 30 ל- 40 דק'.
הכנת? כאן מדרגים