פשטידת קישואים וגבינה בולגרית ללא גלוטן | השף הלבן

פשטידת קישואים וגבינה בולגרית ללא גלוטן – לא יאומן כמה היא טעימה  

פשטידה נהדרת שמתאימה גם לרגישים לגלוטן

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת קישואים וגבינה בולגרית ללא גלוטן – לא יאומן כמה היא טעימה  

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1.1 ק"ג (11 יחידות קטנות-בינוניות) קישואים ו/או זוקיני
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס/דק
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 מ"ל (1/2 גביע) יוגורט עיזים פיראוס
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% או בולגרית 24% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם (5 כפות) קורנפלור
  • מלח דק
  • 3 כפות (30 גרם) פרוסות שקדים מולבנים
גודל תבנית: לתבנית אליפטית באורך 30 ס"מ, רוחב 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 02.

    חוצים קישואים/זוקיני לאורך ולרוחב, וחותכים לרצועות ארוכות. שמים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור ואופים עוד 5 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אליפטית במעט שמן זית.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בקערה בינונית טורפים ביצים ויוגורט עיזים במטרף ידני.

  • 04.

    מוסיפים קוביות גבינה בולגרית וקישואים צרובים ומערבבים בעדינות במרית.

  • 05.

    מתבלים במעט מלח (בהתאם למליחות הגבינה בה בחרתם), ואם לא נרתעים מביצים חיות: טועמים ומתקנים תיבול.

  • 06.

    מוסיפים קורנפלור ומערבבים במרית עד לאיחוד.

  • 07.

    יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומהדקים ומפזרים פרוסות שקדים. כשחום התנור מגיע ל-175 מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 28-30 דקות או עד להתייצבות והזהבה טובה. מוציאים, מצננים כ-20 דקות ומגישים.טיפ: במקום פרוסות שקדים אפשר לעטר בצנוברים או בגרעיני חמנייה

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)