פשטידת קישואים וגבינה בולגרית ללא גלוטן לא יאומן כמה היא טעימה
פשטידה נהדרת שמתאימה גם לרגישים לגלוטן
המרכיבים ל8 מנות:
- 1.1 ק"ג (11 יחידות קטנות-בינוניות) קישואים ו/או זוקיני
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס/דק
- 2 ביצים גדולות
- 100 מ"ל (1/2 גביע) יוגורט עיזים פיראוס
- 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% או בולגרית 24% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 50 גרם (5 כפות) קורנפלור
- מלח דק
- 3 כפות (30 גרם) פרוסות שקדים מולבנים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
-
02.
חוצים קישואים/זוקיני לאורך ולרוחב, וחותכים לרצועות ארוכות. שמים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור ואופים עוד 5 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אליפטית במעט שמן זית.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה בינונית טורפים ביצים ויוגורט עיזים במטרף ידני.
-
04.
מוסיפים קוביות גבינה בולגרית וקישואים צרובים ומערבבים בעדינות במרית.
-
05.
מתבלים במעט מלח (בהתאם למליחות הגבינה בה בחרתם), ואם לא נרתעים מביצים חיות: טועמים ומתקנים תיבול.
-
06.
מוסיפים קורנפלור ומערבבים במרית עד לאיחוד.
-
07.
יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומהדקים ומפזרים פרוסות שקדים. כשחום התנור מגיע ל-175 מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 28-30 דקות או עד להתייצבות והזהבה טובה. מוציאים, מצננים כ-20 דקות ומגישים.טיפ: במקום פרוסות שקדים אפשר לעטר בצנוברים או בגרעיני חמנייה
טיימר מופעל