מתכון פשטידת קוטג' מתובל עם זיתים ועגבניות | השף הלבן

פשטידת קוטג' מתובל עם זיתים ועגבניות

תחתית פירורים, תערובת גבינות וביצים ועיטור זיתים ועגבניות. השימוש בגבינת קוטג' מתובלת בשום ושמיר מפשט מאוד את עניין התיבול.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת קוטג' מתובל עם זיתים ועגבניות

המרכיבים לתבנית אליפטית 26x16 ס"מ:

לבסיס:
  • 35 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • ¾ כוס (75 גרם) פירורי קרקר (קנויים או לטחון בבית קרקרים פשוטים)
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כוס (25 גרם) גבינת "עמק" מגוררת
למלית:
  • 2 גביעים (500 גרם) קוטג' "תנובה" עם שום שמיר
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות עלי קורנית לימונית (או קורנית רגילה)
  • 1 כוס (100 גרם) גבינת "עמק" מגוררת
  • 2 כפות פירורי קרקר
  • מלח ופלפל
  • 100 גרם זיתים מגולענים ("קוקטייל" של ירוקים ושחורים)
  • 16-14 עגבניות שרי קטנות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים במעט מהחמאה המומסת את התחתית ואת הדפנות של תבנית אליפטית 26x16 ס"מ.

  • 02.

    זורים 2 כפות של פירורי קרקר על הדפנות. מוסיפים את יתרת הפירורים לחמאה המומסת יחד עם הפלפל ועם הגבינה. מערבבים לתערובת אחידה. מהדקים את התערובת לתחתית התבנית.

  • 03.

    מערבבים יחד בקערה קוטג' וביצים. מוסיפים את עלי הקורנית. מורידים הצדה 2 כפות גבינה מגוררת ומוסיפים את השאר לתערובת הקוטג' יחד עם פירורי הקרקר. מערבבים שוב. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. יוצקים את התערובת לתבנית. מסדרים על תערובת הקוטג' זיתים ועגבניות. זורים למעלה את הגבינה המגוררת הנותרת. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-40 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים ומרכז המלית מתייצב. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 10 דקות. מגישים חם או פושר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(635)