מתכון פשטידת פטריות וגבינה צפתית | השף הלבן

פשטידת פטריות וגבינה צפתית

פשטידת גבינה נפלאה ואוורירית

מאת: שלום בגייב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פטריות וגבינה צפתית

המרכיבים ל10 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
למלית:
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 500 גרם פטריות טריות
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני להכנת הבצק

  • 02.

    שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים לבצק אחיד. מקררים את הבצק למשך 30 דקות. להכנת המלית

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    שמים את הגבינה הצפתית, הפטריות, השמנת, הביצים ואגוז המוסקט בקערה גדולה ובוחשים יחד. מטבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

  • 04.

    מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית עגולה (22 סמ') בבצק שהתקרר.

  • 05.

    יוצקים את המלית לתבנית, מעל תחתית הבצק.

  • 06.

    אופים למשך 45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(174)