פשטידת מצות עם פטריות וגבינות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פשטידת מצות עם פטריות וגבינות

מתכון נפלא של רחלי קרוט לפשטידת פטריות לפסח שמתאימה לאירוח ומכינים עם מרכיב מפתיע: מצות!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת מצות עם פטריות וגבינות
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים לבנים קלופים
  • 8 שיני שום קלופות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו
  • 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עירית
  • 5 ביצים L
  • 3/4 מיכל (185 מ"ל) שמנת לבישול 10% או 15% "השף הלבן"
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 5-6 מצות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
גודל תבנית: תבנית עגולה או מלבנית בגודל 22

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות וקוצצים דק את הכוסברה והעירית. פורסים את הפטריות לפרוסות.

  • 02.

    במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שהן מתרככות – בערך 5-6 דקות. מצננים בצד.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 04.

    בינתיים טורפים בקטנה ביצים, כוסברה, עירית ושמנת לבישול. ממליחים ומפלפלים.

  • 05.

    מפוררים פנימה את המצות, בחתיכות קטנות, ומערבבים יחד עד שכל המצות נרטבות. ממתינים עד שהבצל והפטריות יתקררו ובינתיים מאפשרים למצות להתרכך. זה לוקח 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מוסיפים לקערה עם הביצים והמצות את הפטריות עם הבצל וגבינת מוצרלה ומערבבים.

  • 07.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 08.

    משמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ומניחים נייר אפייה בתחתית.

  • 09.

    שופכים פנימה את בלילת הפשטידה, מיישרים מעט ואופים במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויפה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.