פשטידת מצות הפוכה עם פרובטו ופלפלים קלויים | השף הלבן

פשטידת מצות הפוכה עם פרובטו ופלפלים קלויים

לארוחת ערב משודרגת או בראנץ' מפנק – מאפה של מצות, גבינות ופלפלים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת מצות הפוכה עם פרובטו ופלפלים קלויים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6-8:

  • 5 פלפלים
  • 3 מצות
לתערובת הגבינות:
  • 2 מיכלי קוטג' "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת פרובטו עיזים מעודנת 5% "פיראוס"
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים פלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים את הפלפלים כ 20 דקות עד שהם משחירים חלקית. מכבים את התנור ומניחים לו להתקרר כשהפלפלים בתוכו. קולפים אותם ונפטרים מקליפות גבעול וגרעינים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 02.

    מערבבים קוטג', ביצים, פרובטו אגוז מוסקט ופלפל לבן. מעבירים 2/3 תערובת לקערה שניה, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.

  • 03.

    מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בתחתית את הפלפלים צמודים זה לזה כשהצד הקלוף כלפי מטה. על הפלפלים שמים חצי מתערובת הגבינה-פטרוזיליה ועליה מצה. על המצה שמים את תערובת הגבינה, עליה מצה, עליה מחצית שניה של גבינה-פטרוזיליה ולסיום מצה.

  • 04.

    עוטפים בנייר כסף ואופים 40 דקות בתנור מחומם ל 200 מעלות. מצננים 15 דקות, הופכים על צלחת הגשה, בוזקים בזיליקום ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.