פשטידת בצל טבעונית
האורחים בדרך? קבלו מתכון מצוין לפשטידת בצל טבעונית טעימה במיוחד. מומלץ לשלב כמה סוגי בצלים, אבל גם אם תכינו אותה מבצל רגיל בלבד היא תהיה מצויינת

המרכיבים ל 6 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 5 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
- 1 כרישה (ללא החלק הירוק כהה) פרוסה דק
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 4 בצלים ירוקים שלמים קצוצים
- אפשרות: 1-2 כפות שמיר קצוץ
- 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE" (אפשר גם טופו בטעם טבעי)
- 1/2 כוס משקה שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
- 4 שיני שום או 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית מחוקה מלח ופלפל
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 1/3 כוס קמח (מכל סוג - אפשר ללא גלוטן - אפשר להחליף בפירורי לחם)
- אפשרות: 1 כפית עלי תימין
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.
-
02.
מחממים כף שמן זית בסוטאז' או מחבת גדולה ומטגנים את הבצלים על להבה בינונית כ 6-7 דקות עד תחילת הזהבה. מעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים כף שמן נוספת ומטגנים כרישה ובצל סגול כ 5 דקות עד תחילת הזהבה. שומרים פרוסות יפות של בצל סגול וכרישה (כ 1/2 כוס סה"כ) והשאר מצרפים לקערת הבצל המטוגן. מצרפים גם בצל ירוק.
טיימר מופעל
-
04.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הבלילה בתוספת 1/2 כוס מהבצל המטוגן וטוחנים לקרם חלק. מעבירים לקערת הבצלים ומערבבים לעיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
-
05.
מעבירים לתבנית ומניחים מעל את הפרוסות היפות של הכרישה והבצל סגול ששמרנו. אופים כ 50 דקות עד שהמאפה מתייצב.
טיימר מופעל
-
06.
בתאבון!