פשטידה עוגה של אטריות וגבינה – פשטידה שהיא עוגה מתוקה | השף הלבן

פשטידה עוגה של אטריות וגבינה

פשטידה איטריות וגבינה שהיא בעצם עוגה מתוקה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידה עוגה של אטריות וגבינה
צילום: יהודה סולומון

המרכיבים ל 20 מנות 2 תבניות מוארכות 6 x 28 xס"מ:

  • 500 גרם אטריות שטוחות בינוניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% של "תנובה"
  • 5 ביצים גדולות
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 תפוחי עץ גדולים (רצוי סמית)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את האטריות עם המלח בקערה גדולה ויוצקים עליהן 2 ליטר מים רותחים,מערבבים,מכסים ומשהים למשך 10 דקות. האיטריות צריכות להתרכך, אך לא להתבשל.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בקערה גדולה שנייה טורפים יחד גבינה, ביצים, סוכר, קורנפלור, וניל, קליפת לימון ומיץ לימון. קולפים את התפוחים ומגררים על מגררת גסה ישר לתוך התערובת. מערבבים שוב.

  • 03.

    מסננים הייטבאת האטריות ומוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים

  • 04.

    מחלקים בין 2 תבניות מוארכות משומנות (8x26 ס"מ) ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במרכז התנור במשך כ-50 דקות, עד שפני הפשטידות משחימים ומרכזן יציב למגע. מגישים חם או פושר

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(304)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.