מתכון פאי כרישה וגבינה | השף הלבן

פאי כרישה וגבינה

מאפה מפנק במיוחד: בסיס בצק פריך עם תערובת גבינה עשירה וכרישה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי כרישה וגבינה

המרכיבים ל 4 מנות:

לבצק:
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 1 חלמון ביצה
  • 140 גרם קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 100 מ"ל מים
למילוי:
  • 800 גרם כרישה חתוכה דק
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית + קורט מלח
  • ¼1 כף קמח לבן
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם גבינת מוצרלה של קולקשן חתוכה דק מאוד
  • 1/2 קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: מעבירים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים כמה פעמים קצרות.

  • 02.

    מעבירים את הבצק לשולחן העבודה, מעבדים לבצק אחיד, ניתן להוסיף מעט קמח אם הבצק לח מידי.

  • 03.

    מרפדים עם הבצק את התחתית ודפנות של תבנית נמוכה בעובי חצי ס"מ, מכסים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

  • 04.

    הכנת המילוי: מחממים את התנור ל-160 מעלות.

  • 05.

    מחממים את החמאה ושמן הזית ומאדים את הכרישה למשך 15 דקות על חום בינוני תוך בחישה קלה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מוסיפים חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ואת הבצל הירוק ולאחר דקה מצננים.

  • 07.

    בסיר קטן ממיסים 50 גרם חמאה מוסיפים כף ורבע קמח לבן ומערבבים היטב חצי דקה מעל להבה נמוכה.

  • 08.

    מוסיפים את השמנת, קורט מלח, חצי קורט מוסקט, ומבשלים 3-4 דקות תוך טריפה עד להסמכה טובה ואחידה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 09.

    הרכבת המנה: מערבבים את הכרישה, המילוי והגבינה בקערה. יוצקים על הבצק עד כמעט לגובה השוליים של הבצק. אופים בתנור ל-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(155)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.