המרכיבים ל6 מנות/ תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
חומרים למילוי
- 2 גביעי שמנת חמוצה תנובה "בטעם של פעם"
- 120 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
- ½ ק"ג בטטות, שטופות, קלופות וחתוכות למטבעות
- 2 ביצים
- קורט סוכר
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
חומרים לבצק
- 2 כוסות קמח לבן מנופה
- 1 גביע שמנת חמוצה תנובה "בטעם של פעם"
- 120 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- מעט מים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, מניחים בצד. (לא במקרר).
-
02.
מכינים מרינדה משמן הזית, המלח, פלפל שחור גרוס והסוכר ומורחים על הבטטות. מחממים תנור ואופים עד לריכוך.
-
03.
מרדדים את הבצק, מכניסים לתבנית חסינת אש בקוטר 24 ס"מ ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג. אופים למשך 15 דקות בחום גבוה ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים את הבטטות בתוך הבצק האפוי ומסדרים שכבות.
-
05.
מערבבים את יתר החומרים בקערה, מרימים את פרוסות הבטטה באמצעות מזלג ויוצקים מתחת חצי מהתערובת. את החצי השני יוצקים מעל הבטטות.
-
06.
אופים במשך 35 דקות בחום של 170 מעלות, מצננים ומגישים.
טיימר מופעל
-
07.
אפשר להגיש את הפאי בליווית רוטב יוגורט עדין.
הכנת? כאן מדרגים