מתכון פאי בטטה | השף הלבן

פאי בטטה

פאי בטטה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי בטטה

המרכיבים ל6 מנות/ תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:

חומרים למילוי
  • 2 גביעי שמנת חמוצה תנובה "בטעם של פעם"
  • 120 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • ½ ק"ג בטטות, שטופות, קלופות וחתוכות למטבעות
  • 2 ביצים
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
חומרים לבצק
  • 2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה "בטעם של פעם"
  • 120 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • מעט מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, מניחים בצד. (לא במקרר).

  • 02.

    מכינים מרינדה משמן הזית, המלח, פלפל שחור גרוס והסוכר ומורחים על הבטטות. מחממים תנור ואופים עד לריכוך.

  • 03.

    מרדדים את הבצק, מכניסים לתבנית חסינת אש בקוטר 24 ס"מ ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג. אופים למשך 15 דקות בחום גבוה ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מניחים את הבטטות בתוך הבצק האפוי ומסדרים שכבות.

  • 05.

    מערבבים את יתר החומרים בקערה, מרימים את פרוסות הבטטה באמצעות מזלג ויוצקים מתחת חצי מהתערובת. את החצי השני יוצקים מעל הבטטות.

  • 06.

    אופים במשך 35 דקות בחום של 170 מעלות, מצננים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    אפשר להגיש את הפאי בליווית רוטב יוגורט עדין.

הכנת? כאן מדרגים
(298)