מיני פשטידת פילו | השף הלבן

מיני פשטידת פילו

פשטידות ביס מבצק פילו – קראנצ'יות בטירוף, מלקט פשטידה של סנפרוסט

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מיני פשטידת פילו
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי

המרכיבים ל10-12 מנות:

לקונכיות פילו:
  • חבילה וחצי דפי פילו (כ-20 יחידות) של מעדנות
  • 200 גרם חמאה מומסת של תנובה
למילוי:
  • לקט פשטידה של סנפרוסט (ברוקולי, כרובית ובצל)
  • 4 ביצים
  • 240 מ"ל חלב תנובה (כוס)
  • 200 גרם שמנת חמוצה תנובה (גביע)
  • 200 גרם פתיתי גבינה צהובה עמק (כוס בערך)
  • 50 גרם פתיתי פרמז'ן השף הלבן (לא חובה)
  • 2 שיני שום
  • 70 גרם קמח (חצי כוס)
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית)
  • מלח, פלפל שחור
להגשה:
  • סלט ירקות לבחירתכם
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את כל חומרי הפילוי פרט לירקות.

  • 02.

    לוקחים עלה פילו, מברישים בחמאה ומקפלים לחצי, מקפלים שוב לחצי עד לקבלת מלבן ארוך.

  • 03.

    חוצים את המלבן ומניחים חתיכה מעל חתיכה לקבלת צורת פלוס +, מכניסים כל חתיכת בצק לשקע מאפינס ליצירת קונכית.

  • 04.

    מפזרים מעל מהמיקס הירקות. מוזגים מעל הבצק מתערובת המילוי לכיסוי הירקות.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כ25 דקות עד להזהבה טובה. *ניתן לפזר בשתי הדקות האחרונות עוד גבינה צהובה מעל.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מצננים ומגישים לצד סלט.

הכנת? כאן מדרגים
(7)