מיני פשטידת פילו
פשטידות ביס מבצק פילו – קראנצ'יות בטירוף, מלקט פשטידה של סנפרוסט
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי
עיצוב: תומר אומנסקי
המרכיבים ל10-12 מנות:
לקונכיות פילו:
- חבילה וחצי דפי פילו (כ-20 יחידות) של מעדנות
- 200 גרם חמאה מומסת של תנובה
למילוי:
- לקט פשטידה של סנפרוסט (ברוקולי, כרובית ובצל)
- 4 ביצים
- 240 מ"ל חלב תנובה (כוס)
- 200 גרם שמנת חמוצה תנובה (גביע)
- 200 גרם פתיתי גבינה צהובה עמק (כוס בערך)
- 50 גרם פתיתי פרמז'ן השף הלבן (לא חובה)
- 2 שיני שום
- 70 גרם קמח (חצי כוס)
- 5 גרם אבקת אפייה (כפית)
- מלח, פלפל שחור
להגשה:
- סלט ירקות לבחירתכם
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים את כל חומרי הפילוי פרט לירקות.
-
02.
לוקחים עלה פילו, מברישים בחמאה ומקפלים לחצי, מקפלים שוב לחצי עד לקבלת מלבן ארוך.
-
03.
חוצים את המלבן ומניחים חתיכה מעל חתיכה לקבלת צורת פלוס +, מכניסים כל חתיכת בצק לשקע מאפינס ליצירת קונכית.
-
04.
מפזרים מעל מהמיקס הירקות. מוזגים מעל הבצק מתערובת המילוי לכיסוי הירקות.
-
05.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כ25 דקות עד להזהבה טובה. *ניתן לפזר בשתי הדקות האחרונות עוד גבינה צהובה מעל.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים ומגישים לצד סלט.
הכנת? כאן מדרגים