מיני פשטידת פילו - השף הלבן

מיני פשטידת פילו

פשטידות ביס מבצק פילו – קראנצ'יות בטירוף, מלקט פשטידה של סנפרוסט

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מיני פשטידת פילו
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי

המרכיבים ל 10-12 מנות:

לקונכיות פילו:
  • חבילה וחצי דפי פילו (כ-20 יחידות) של מעדנות
  • 200 גרם חמאה מומסת של תנובה
למילוי:
  • לקט פשטידה של סנפרוסט (ברוקולי, כרובית ובצל)
  • 4 ביצים
  • 240 מ"ל חלב תנובה (כוס)
  • 200 גרם שמנת חמוצה תנובה (גביע)
  • 200 גרם פתיתי גבינה צהובה עמק (כוס בערך)
  • 50 גרם פתיתי פרמז'ן השף הלבן (לא חובה)
  • 2 שיני שום
  • 70 גרם קמח (חצי כוס)
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית)
  • מלח, פלפל שחור
להגשה:
  • סלט ירקות לבחירתכם
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את כל חומרי הפילוי פרט לירקות.

  • 02.

    לוקחים עלה פילו, מברישים בחמאה ומקפלים לחצי, מקפלים שוב לחצי עד לקבלת מלבן ארוך.

  • 03.

    חוצים את המלבן ומניחים חתיכה מעל חתיכה לקבלת צורת פלוס +, מכניסים כל חתיכת בצק לשקע מאפינס ליצירת קונכית.

  • 04.

    מפזרים מעל מהמיקס הירקות. מוזגים מעל הבצק מתערובת המילוי לכיסוי הירקות.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כ25 דקות עד להזהבה טובה. *ניתן לפזר בשתי הדקות האחרונות עוד גבינה צהובה מעל.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מצננים ומגישים לצד סלט.

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.