פרעצלים עם זיגוג שמנת-מסקרפונה וקינמון
רוצים להרגיש באמריקה? סידרנו לכם מתכון מעולה של רון יוחננוב לפרעצלים מתקתקים עם זיגוג מיוחד שמכינים משמנת, מסקרפונה וקינמון שמזכירים את הסינבון האהוב
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל15 יחידות:
לבצק:
- 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
- 2 גביעים (500 מ"ל) יוגורט BIO תנובה 3% שומן
- ביצה
- ¼ כפית מלח
לזיגוג:
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- כף קינמון
- 1 מיכל (200 גרם) שמנת בטעם של פעם תנובה
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
לשים את כל חומרי הבצק במשך 8 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי שנפרד מהקערה.
טיימר מופעל
-
02.
משטחים את הבצק ומגלגלים לרצועות קצרות באורך 10 ס"מ.
-
03.
יוצרים מכל רצועה צורה של פרעצל.
-
04.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-25 דקות עד הזהבה. מוציאים ומקררים כמה דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את הזיגוג: מערבבים את המסקרפונה עם השמנת החמוצה, ואז מוסיפים את אבקת הסוכר והקינמון ומערבבים שוב.
-
06.
מעבירים לשקית זילוף את הזיגוג ומזלפים מעל המיני פרעצל. מגישים.
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים