פיצה כרובית
לא תאמינו כמה פשוט להכין פיצה טעימה ללא גלוטן.. פיצה מושלמת על בסיס בצק כרובית שכל אחד יכול להכין בפחות משעה של עבודה! שיהיה בתיאבון
המרכיבים ל10:
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית אורגנו יבש
- 4 כפות רסק עגבניות
- 4 כפות מים
- 1 שן שום קטנה כתושה
- ¼ כפית סוכר
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית אורגנו יבש
- ¼ כפית בזיליקום יבש
- תוספות:
- 200 גרם פתיתי מוצרלה / עמק
- 50 גרם גבינה בולגרית פיראוס
- 50 גרם גבינת רוקפור מפוררת / גבינת גאודה מגורדת
- עלי בזיליקום טריים
- פרוסות זיתים / פטריות פרוסות / עגבניות שרי
- 2 שקיות פרחי כרובית מוקפאת (כל שקית 800 גרם) "סנפרוסט"
- 1 ביצה
- 2 כפות גבינת נפוליאון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממיםתנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
בסירגדול מאד מרתיחים מים עם 1 כפית מלח.
-
03.
במעבדמזון טוחנים את הכרוביות לפירורים קטנים (תצטרכו לעשות זאת בשני סבבים) מאדומעבירים אותם לסיר לבישול של שתי דקות. מסננים את פירורי הכרובית לתוך מסננתונותנים לעודפי המים לרדת. מניחים חיתול בד (או מגבת דקה) על משטח העבודה ומעביריםאליו את הכרובית. אוספים את הכרובית לכדור וסוחטים ממנה את כל הנוזלים.
-
04.
מעביריםאת הכרובית לקערה בינונית ומוסיפים ביצה, גבינת שמנת, מלח, פלפל ואורגנו. מערבביםהיטב.
-
05.
מניחיםאת התערובת על נייר האפייה ומסדרים לצורת עיגול או מלבן בעובי של 7-8 מ״מ. ליצירתעיגול מושלם אפשר להעזר ברינג של תבנית עוגה.
-
06.
אופיםאת התחתית כ30-40 דקות עד שהיא מזהיבה ומשחימה בקצוות.
טיימר מופעל
-
07.
בינתייםמערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כעשר דקות.
-
08.
כשה״בצק״ מוכן מוציאים אותו מהתנור (מעלים את חום התנור ל-250 מעלות) ומורחים עליו רוטב עגבניות. מפזרים פתיתי מוצרלה ופתיתי עמק. מפזרים עלי ריחן ואת התוספות הרצויות. מחזירים לתנור ל־5-8 דקות או עד שהגבינה מבעבעת.
טיימר מופעל