פיצה במחבת ללא גלוטן עם פלפלים וזיתים | השף הלבן

פיצה במחבת ללא גלוטן עם פלפלים וזיתים

פיצה שמכינים בזריזות במחבת. הבסיס, ללא גלוטן, מזכיר פולנטה. גם אם אין לכם רגישות לגלוטן, שווה לשמור בין מתכוני פסח שלכם

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיצה במחבת ללא גלוטן עם פלפלים וזיתים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4:

  • לטיגון: 4 כפות שמן זית
לבצק:
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 כוס מים
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 כוס יוגורט בטעם של פעם "תנובה"
לציפוי:
  • 1 צנצנת רוטב לפיצה
  • 1 כוס פתיתי גבינת עמק תנובה
  • 1 פלפל חתוך לקוביות קטנות
  • חופן זיתים מגולענים
גודל תבנית: שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה קמח חומוס, קמח תירס, מלח וסודה לשתיה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים מים, חומץ ויוגורט ומערבבים במזלג לעיסה אחידה.

  • 02.

    מכינים את מרכיבי הציפוי ליד הכיריים. מחממים בלהבה גבוהה-בינונית כף שמן במחבת ומעבירים למחבת מחצית מהעיסה. משטחים קצת את העיסה על המחבת, מזלפים כף שמן על פני העיסה ומשטחים בעזרת גב כף על פני כל המחבת באופן שווה כמה שאפשר. מכסים ומטגנים כ 3 דקות. כשהתחתית מתחילה להזהיב מנמיכים ללהבה נמוכה ומטגנים כ-5 דקות עד שהתחתית שחומה ופני הבצק נראים עשויים חלקית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    הופכים את הבסיס על מכסה המחבת, מגבירים להבה, מוסיפים כף שמן למחבת ומחליקים אליה את בסיס הפיצה על הצד שטרם טוגן. מורחים בזריזות רוטב, מפזרים עמק, פלפל וזיתים ומכסים. מטגנים כ 5 דקות נוספות עד שהתחתית מזהיבה והגבינה מותכת. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.