מתכון פוקצ'ה קלה להכנה | השף הלבן

פוקצ'ה קלה להכנה

רוצים להפתיע את כולם עם מאפה עשיר וקל להכנה? קבלו את הפוקצ'ה המושלמת

מאת: שיר אלגום
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פוקצ'ה קלה להכנה

המרכיבים ל 6 יחידות / 12 מנות:

לבצק:
  • 1 ק''ג קמח לבן
  • 11 גרם שמרים יבשים
  • 22 גרם מלח ים דק
  • 45 גרם סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 680 גרם מים
מעל:
  • עלי רוזמרין
  • מלח ים גס
  • שמן זית
להגשה:
  • 400 גרם לאבנה אסלית "פיראוס" 5%
  • 2 עגבניות מרוסקות דק (בלי הקליפה)
  • מלח
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים שמרים, מלח וסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת, ולשים בשתי הידיים במשך 7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה, ומניחים לתפיחה ל-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    לשים שוב את הבצק, מכסים ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.

  • 05.

    מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים כדור אחד בין שתי כפות הידיים (אפשר עם שמן זית או בלי לשומרים). אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה - בתבנית או על אבן אפייה חמה - עד שהפוקצ'ה מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מוציאים מהתנור, מזלפים על הפוקצ'ה מעט שמן זית ומפזרים מלח ים ועלי רוזמרין. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים חם.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    להגשה: מורחים את הלבנה בצלחת (כמו חומוס) ומעל מפזרים עגבנייה מרוסקת, מלח ומעט שמן זית. "מנגבים" את הלאבנה עם הפוקצ'ה.

הכנת? כאן מדרגים
(243)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.