פוקצ'ה גבינות
פוקצ'ה מנצחת קלה להכנה שמשתלבת מעולה עם גבינות ופלפלים. מנה מדהימה לארוחת בוקר מפנקת ואפילו אירוח.

המרכיבים ל 3 פוקצ'ות:
- 1/2 2 כוסות קמח לבן
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 3/4 כוס מים+ שמן לשימון הקערה
- 5-10 פלפלונים חצויים ונקיים מגרעינים
- 1/2 חבילת פרוסות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1/2 חבילת קצ'קבל (גלעד) "תנובה" חתוכה לפרוסות
- כף רוזמרין/ טימין.
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הפוקצ'ה מלבד המלח ומעבדים 3 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2-3 דקות עד שנוצר בצק אחיד.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.
-
04.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
-
05.
הופכים את תבנית התנור, מרפדים בנייר אפייה ויוצרים מכל חלק של בצק פוקצ'ה, מניחים את הפוקצ'ות על נייר האפייה.
-
06.
מתפיחים עוד 45 דקות ובינתיים מחממים תנור ל- 200 מעלות בתוכנית "גריל".
טיימר מופעל
-
07.
מסדרים מעל הפוקצ'ות את הגבינות והפלפלים ומפזרים מלמעלה רוזמרין/ טימין.
-
08.
אופים כ- 20-25 דקות או עד שהפוקצ'ות
טיימר מופעל