עלה פילו במילוי תרד וגבינות
מאפה בצק קריספי ובתוכו מלית תרד, גבינות מלוחות, ויוגורט, מעין ואריציה קלה להכנה של בורקס פילו תרד
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 6 עלי פילו שלמים
- 100 גרם גבינת פיראוס בולגרית 5%
- 150 גרם גבינת פיראוס חמד 5%
- 500 גרם תרד טרי
- 1 כפית שמן זית
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור בזיליקום
- 3 שיני שום
- פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות מים
- 4 ביצים
- 2 גביעי יוגורט יופלה לבן 1.5%
- 2 כפות קמח מלא
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את עלי התרד וקוצצים דק.
-
02.
מטגנים במחבת עם כפית שמן זית עד אידוי כל נוזלי התרד.
-
03.
מכינים תערובת של 1 כף שמן ו-2 כפות מים. מערבבים היטב ליצירת אמולסיה.
-
04.
בתבנית אפיה שמים זה על זה 3 עלי פילו בצורה קצת מבולגנת.
-
05.
מורחים את העלים עם מעט מאמולסיית השמן והמים. על העלים מניחים ערימות של תרד מטוגן.
-
06.
בין העלים מפזרים גושים של גבינה בולגרית וחמד מגוררת. מוסיפים את עשבי התיבול, קצוצים גס.
-
07.
בקערה טורפים ביצים, 2 גביעי יוגורט, 2 כפות קמח מלא, שום כתוש, מלח (בזהירות) ופלפל.
-
08.
שופכים על תכולת התבנית. מכסים עם עוד 3 עלי פילו ומסדרים את השאריות.
-
09.
מורחים את העלים עם אמולסיית השמן והמים. אופים בחום בינוני כחצי שעה עד שמזהיב.
הכנת? כאן מדרגים