משולשי בלינצ'ס שום־שמיר
במקום לגלגל את עלי הבלינצ'ס מזהיבים אותם במעט חמאה, מורחים אותם בגבינת שום־שמיר, זורים פירורי פטה עזים ועורמים אותם זה על גבי זה. לפני ההגשה פורסים למשולשים, מחממים מעט ומגישים בליווי רוטב שמנת לימוני. טעים ומרענן.
המרכיבים ל8:
- 10 גרם חמאת "תנובה"
- 10 עלי בלינצ'ס "מעדנות" מופשרים
- 2 גביעים (2x225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" שום שמיר 25%
- פלפל שחור טחון טרי
- 125 גרם פטה עיזים "פיראוס" 16% (אפשר גם 5%)
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15%
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית עלי שמיר קצוצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות מעל להבה בינונית גבוהה. משמנים את המחבת בשכבה דקיקה של חמאה ופורשים בה אחד מעלי הבלינצ'ס. מטגנים במשך 20 שניות או עד שצדו התחתון של העלה מזהיב קלות. הופכים את העלה על צלחת. משמנים שוב את המחבת ומזהיבים עלה נוסף. ממשיכים עד שגומרים להזהיב את כל עלי הבלינצ'ס.
-
02.
מרוקנים את גביעי גבינות הנפוליאון לקערה ומתבלים בפלפל לפי הטעם. מגררים את הפטה על מגררת גסה.
-
03.
פורשים את אחד מעלי הבלינצ'ס בתבנית חסינת חום - הצד המוזהב כלפי מעלה - ומורחים עליו שכבה דקה של גבינת שום־שמיר (הכמות צריכה להספיק ל־9 שכבות). מכסים בעלה שני ומורחים גם עליו מגבינת השום־שמיר. זורים על העלה השני רבע מכמות הפטה המגוררת. ממשיכים להניח עלי בלינצ'ס מרוחים בגבינה. מפזרים פטה על כל עלה שני. מסיימים בעלה הבלינצ'ס העשירי. מהדקים קלות, מכסים ושומרים במקרר עד לזמן ההגשה.
-
04.
מכינים את הרוטב. טורפים יחד שמנת, קליפת לימון, מיץ לימון, שמן זית, שמיר קצוץ ומלח ופלפל לפי הטעם. מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.
-
05.
כ־20 דקות לפני ההגשה מוציאים את הליננצ'ס מהמקרר ומחממים אותם בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (200 מעלות) במשך 10 דקות. פורסים למשולשים ומגישים מיד עם רוטב השמנת.
טיימר מופעל