מקלות שומשום וזעתר - נשנוש שמתאים לכל שעה! | השף הלבן

מקלות שומשום וזעתר

חטיפים מלוחים שכיף לנשנש.

מאת: דנית סלומון
מקלות שומשום וזעתר
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל80 :

  • 2-3 כפיות מים קרים
  • למילוי ולציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 150 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת על מגררת גסה
  • 4-3 כפות תערובת זעתר
  • לבצק:
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס גרגרי שומשום
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה גדולה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק. מנפים קמח, מלח ואבקת אפייה למכל של מעבד המזון. מוסיפים את השומשום ולוחצים 3-2 פעמים על כפתור הפולסים כדי לערבב את החומרים היבשים. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים את הביצה ומים בכמות שתספיק ליצירת בצק חלק ולא דביק שמתאסף לגוש אחד מסביב ללהבים. מוציאים את הבצק, מהדקים לכדור ומחלקים לשני חלקים.

  • 02.

    מרפדים 2 תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה. מרדדים כל חלק של הבצק על משטח מקומח לעלה שמידותיו 30x30 ס"מ. מברישים את העלה בביצה טרופה. זורים חצי מכמות הגבינה המגוררת על שני־שלישים משטח העלה וזורים על הגבינה 2 כפיות מהזעתר.

  • 03.

    מקפלים את השליש הנקי של העלה על השליש האמצעי ומקפלים את שניהם על השליש השלישי. מקבלים רצועה שאורכה 30 ס"מ ורוחבה 10 ס"מ. מרדדים את רצועת הבצק לאורך של 40 ס"מ ואחר כך מרדדים אותה לרוחב של 15 ס"מ. חותכים את רצועת הבצק לרוחבה לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מברישים בביצה טרופה ומעבירים את הרצועות לתבנית - משאירים רווח קטן בין רצועה לרצועה. זורים על הרצועות כמות נדיבה של זעתר.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) בתכנית טורבו (או 170 מעלות בתכנית חום עליון־תחתון אבל אז אופים כל תבנית לחוד). אופים 2 תבניות יחד במדף השני ובמדף הרביעי של התנור במשך 10 דקות. מסובבים כל תבנית 180 מעלות ומחליפים מקומות - עליונה למטה ותחתונה למעלה. אופים במשך 13-10 דקות נוספות עד שהמקלות זהובים ופריכים. מכבים את התנור ומניחים למקלות להתייבש בתנור החם במשך 5 דקות נוספות. מצננים לגמרי לפני שמעבירים את המקלות לקופסה סגורה היטב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)